banner675

KAHRAMAN AFŞİNLİLER, AFŞİN BELEDİYESİNİN İFTARINDA BULUŞTU

Afşin Belediyesi, Kahramanmaraş'ta yaşayan Afşinlileri geleneksel hale getirdiği iftar sofrasında buluşturdu.

KAHRAMAN AFŞİNLİLER, AFŞİN BELEDİYESİNİN İFTARINDA BULUŞTU

 KAHRAMAN AFŞİNLİLER, AFŞİN BELEDİYESİNİN İFTARINDA BULUŞTU


Afşin Belediyesi, Kahramanmaraş'ta yaşayan Afşinlileri geleneksel hale getirdiği iftar sofrasında buluşturdu.



Kahramanmaraş Pınarbaşı Çamlıca Tesisleri'nde düzenlenen İftar Programında, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil ve İmran Kılıç ile birlikte tek tek misafirlerin masalarını ziyaret ederek, Ramazan'ı Şerif'ini kutladı.

Düzenlenen iftar yemeğine yaklaşık bin kişinin katıldığını ifade eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Kahramanmaraş'ta düzenlenen iftar yemeği programının geleneksel hale getirmek istediklerini söyledi.

Kahramanmaraş'ta yaşayan Afşinlilerle iftar sofrasında bir araya geldiklerinden dolayı mutlu olduklarını ifade eden Başkan Güven, "  Türkiye’nin dört bir yanından gelen insanlarıyla geçmişte iş vermiş, aş vermiş, ekmek vermiş bir memleket. Fakat son zamanlardaki ekonomik gelişmeler nedeniyle nüfusun önemli bir kısmı 30 bine yakın artık Kahramanmaraş'ta yaşar hale gelmiştir. Bizim arkadaşlıklarımızın, köklerimizin, hırsım akrabalarımızın bulunduğu insanların birçoğu artık Kahramanmaraş'ta yaşar hale geldi. Tabii bu nüfus potansiyeli bizim için çok önemli. Afşin Belediyesi olarak yılda bir sefer de olsa Ramazan ayında etkinlik yaparak sizleri tekrardan görmek bir arada olmak bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Bu nedenle Afşin belediyesince geleneksel hale getirdiğimiz iftarlara devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Daha sonra konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, "Afşin Belediyesi'nin Kahramanmaraş'ta düzenlediği iftar yemeğinde Afşinlilerimizle bir araya geldik. Bu mübarek günler, gönül coğrafyamızdaki mazlumların da acıların dinmesine vesile olur, İnşallah." dedi.

- Hep beraber Kahramanmaraş'ız


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak, Afşin'de ellerinden gelen gayreti ve çabayı gösterdiklerini ifade eden Başkan Erkoç, " Hep beraber Kahramanmaraş'ız ve Maraşlıyız. Büyükşehir yasasıyla İl merkezindeki hizmetlerimizi ilçelerimize de götürüyoruz. Afşin'imiz hızla büyümekte ve gelişmekte. Büyükşehir olarak Afşin'imizdeki hizmetlerimizi sürdürüyoruz." diye konuştu.

- Akdere 2018'de Afşin'e akacak


Akdere İçme Suyu Şebekesi'nin inşaat ihalesinin yeniden yapıldığını belirten Erkoç, konuşmasına şöyle devam etti:

" Biliyorsunuz Akdere içme suyu projesi vardı. Bir ara ihale olmuştu, ama müteahhit firma da sıkıntılar çıkmıştı. İşler istenilen hızda ilerlemiyordu. Sayın vekillerimiz ile bakanımız ve DSİ Genel Müdürü ile beraberce uğraşıp yeniden ihale yaptırdık. İnşallah Akdere içme suyu 2018 sonuna kadar Afşin'e akacak. Önümüzdeki günlerde ihaleyi alan firma işe başlayacak."

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil ise, " Ramazan ayı, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma ayıdır. Özellikle manevi duyguların en üst seviyede olduğu bir aydır. Ben bu vesileyle bizleri bir araya getiren ve 2 yıldır Kahramanmaraş'ta İftar programı organize eden Afşin Belediye Başkanımıza, ekibine ve ayrıca tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.  Burada milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, teşkilat Mensuplarımızla ve Kahramanmaraş'ta yaşayan Afşinlilerimizle  beraberiz. Allah’a şükür güzel bir koordinasyonumuz var. Hem yerel olarak hem genel olarak bakanlıklar nezdinde birlik ve beraberlik içerisinde Afşin’imize, Kahramanmaraş’ımıza hizmet etmek bizlere nasip oldu.  Ben bu vesileyle her dönem bizlerle istişare etmek suretiyle Afşin’imizin, Kahramanmaraş’ımızın daha farklı noktalara gelmesi için verdiğiniz fikirler dolayısıyla da sizlere teşekkür ediyorum. Tekrar Ramazan ayımızın tüm Afşin’imize, Kahramanmaraş’ımıza, Türkiye’mize ve İslam Alemine hayırlara vesile olmasını diliyorum. Rabbim tuttuğumuz ve tutacağımız oruçları, yaptığımız tüm ibadetleri kabul etsin." diye konuştu.

Düzenlenen iftar yemeğine,  AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Mehmet İlker Çitil, İmran Kılıç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, İl Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Sabri Türkkahraman, belediye meclis üyeleri ile Kahramanmaraş'ta yaşayan Afşinliler katıldı.

 

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2017, 00:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685