banner675

COĞRAFİ İŞARET POTANSİYELİ TOPLANTISI YAPILDI

İNCELEME AŞAMASINDA OLAN ÜRÜNLER DEĞERLENDİRİLDİ

COĞRAFİ İŞARET POTANSİYELİ TOPLANTISI YAPILDI

 Kahramanmaraş’ta ‘Coğrafi İşaret’ potansiyeli bulunan ürünler ve bunlarla ilgili yapılabilecek işlemler, Vali Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında  Valilik toplantı salonunda değerlendirildi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Nesih Tanrıverdi, coğrafi işaretin tanımı önemi ve Kahramanmaraş’a yapacağı katkı konusunda bir sunum yaptı.
Toplantıda, konu ile ilgili Türk Patent Enstitüsüne yapılan başvurular, tescil edilen, red edilen  ve inceleme aşamasında olan ürünler ele alındı. Diğer taraftan, coğrafi işarete konu olabilecek ürün potansiyeli belirlendi. Şimdiye kadar yapılan dört adet başvurunun tescil edildiği, dört adet ürünün tescil aşamasında olduğu ve üç adet başvurunun da red edildiği ifade edildi.
Vali Güvençer, coğrafi işaretlerin yerel üretim ve kırsal kalkınmaya etkisi, geleneksel bilgi ve kültürel değerleri koruyan yönü, bölgenin tanıtımına ve dolayısıyla turizmine olan katkısı nedeniyle üzerinde önemle durulması ve bunun için konunun ilgilisi olan üreticiler ve bunları destekleyecek olan aktörlerle beraber bir strateji belirlenmesi gerektiğini, kendi başkanlığında ileri bir tarihte bir toplantı yapılarak katılımcılarla birlikte bir  strateji oluşturulmasının  uygun olacağını belirtti.  
Toplantıya Vali Mustafa Hakan Güvençer, Vali Yardımcıları Ferhat Kurtoğlu, Sultan Doğru, Dr. Erkan Bulgan, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Nesih Tanrıverdi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu ve Kültür ve Turizm İl Müdürü Seydihan Küçükdağlı katıldılar.
HABER MERKEZİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685