banner675

İSTASYON MAHALLESİ, PİSLİKTEN GEÇİLMİYOR

BELEDİYE ŞİKAYETLERİ DİKKATE ALMIYOR

İSTASYON MAHALLESİ, PİSLİKTEN GEÇİLMİYOR

 Kahramanmaraş'ın büyükşehir olmasından önce il belediyesine, büyükşehir olmasından sonra da Dulkadiroğlu İlçe Belediyesi'ne bağlı olan İstasyon Mahallesi adeta bir köy havasını estiriyor.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Hizmet Binası'nın bulunduğu Gaziantep - Kayseri Karayolu'nun kesişmesinden başlayarak, kavis alıp Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'na kadar devam eden İlahiyat Caddesi üzerindeki bölge adeta harabeyi andırıyor. Cadde üzerinde KMTSO Hizmet Binası, Arsan Tesisleri, Egemenlik İlk ve Ortaokulu, Kahramanmaraş Belediyesi Spor Tesisleri, Doğalgaz Deposu gibi birçok önemli tesisler bulunuyor. Özellikle Aydınlılar olarak adlandırılan bölgede hayvan dışkısı caddenin hemen tarlaya bakan kısmına kontrolsüz bir şekilde atılıyor. 
Bölge sanki belediyelerin sorumluluğunda değil ve bir köy görüntüsünü andırıyor. Bir dönem mandıra da bulunan ve bugünlerde büyükbaş hayvan beslenen yerde, hayvanların kaba dışkıları ise etrafta meskenler olmasına rağmen rast gele dökülüyor. Sıcağın da etkisi ile bölgeyi kesif bir hayvan dışkısı kokusu kapsıyor. 
BELEDİYE ŞİKAYETLERİ DİKKATE ALMIYOR
Bölgeden sorumlu olan Dulkadiroğlu Belediyesi, vatandaşların bu konudaki şikayetlerini dikkate almıyor. Defalarca konuyu belediyeye taşımalarına rağmen çözümsüz kalan bölge sakinleri, ne yapacaklarını da bilemiyorlar.
Bölge halkı, "Buraya park yapılacağı söylendi uzun süre önce. Ancak hala bir çalışma yok. Belediye hizmetleri bu mahallede parke taşı döşemekten ibaret sanılıyor" ifadesini kullanırken, özellikle ilçe belediyesinden park yapımı konusunda ivedilik istiyorlar. Buraya yapılacak parkın küçük bir park olacak olmasına rağmen, bölgeye çok şeyler katacağını söyleyen bölge sakinleri, ilçesinde rekor düzeyde oy alarak belediye başkanı olan AK Partili Necati Okay'dan ve belediye meclis üyelerinden bir an önce harekete geçmelerini istiyorlar.
Kahramanmaraş'ın il belediyesi olduğu dönemlerde de hizmet alamadıklarını sık sık dile getirdiklerini ifade eden bölge sakinleri, Kahramanmaraş'ın büyükşehir statüsüne kavuşması ile birlikte hizmet konusunda umutlandıklarını belirterek "Ancak bu bizim için hayal kırıklığı oldu. Büyükşehir kendi üzerine düşeni bir nebzecik te olsa yaptı ve İlahiyat Caddesini asfaltladı. Ancak ilçe belediyesi de bazı ara sokaklara parke taşı döşemekten ileriye gitmedi. Çöpler zamanında toplanmıyor. Bulunduğumuz bölgeye bırakılan hayvan dışkıları, rüzgarlı havalarda hem etrafa sağlıksız hava getiriyor hem de kokudan durulmuyor. Buraya hayvan pisliği atanlar ayrıcalıklı mı, belediye tarafından kollanıyor mu?" ifadesini kullanıyorlar.
Bazı belediye meclis üyelerinin ve AK Partili yöneticilerin bölgeyi çok iyi bilmelerine rağmen de çözüm getirmekte yetersiz ya da duyarsız kaldıklarını belirten vatandaşlar, özellikle belediye yönetimi ile ilgili olumsuz düşüncelerini dile getiriyorlar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685