banner651

KMTSO BAŞKANI KARAKÜÇÜK, AÇIKLANAN YENİ PAKETİ DEĞERLENDİRDİ

KARAKÜÇÜK, ÜRETİLEN TÜM ÜRÜNLERİMİZ YENİ YENİ PAZARLARDA ALICI BULMALI

KMTSO BAŞKANI KARAKÜÇÜK, AÇIKLANAN YENİ PAKETİ DEĞERLENDİRDİ

 

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük,  "Şu anda tüm pazarlarımızı değiştirmemiz lazım. Üretilen tüm ürünlerimiz yeni yeni pazarlarda alıcı bulmalı. Ülkeler ile yarışır düzeyde üretilen birçok ürün yeni pazarlar sayesinde daha çok kişiyle buluşacağını söyledi.  Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ekonomiyi canlandırmak için hazırladığı paketin piyasaya olumlu yansıyacağını söyledi.  Başkan Karaküçük yaptığı açıklamada; Ortadoğu pazarı, Rusya'da yaşanan kriz ve dolarda yaşanan hareketlilik neticesinde piyasalarda görülen yavaşlamanın açıklanan paket ile giderileceğini söyledi. "Yanı başımızda yaşanan bu gelişmeler içimizdeki üretim ateşini söndürmeyecek" diyen Karaküçük "Hükümetin sanayi yatırımlarına teşvik vermesi, finansal destek sağlaması, işçilik maliyetlerinin düşürülmesi üretimi artıracak. Yeni pazarlar ile dünyanın gıpta ile baktığı bir ülke olacağız" dedi. 
YENİ PAZARLAR VE 
FUARLAR
Başkan Karaküçük, üretim üssü Kahramanmaraş'ın yeni pazarlar bulacağını belirterek, "Şu anda tüm pazarlarımızı değiştirmemiz lazım. Üretilen tüm ürünlerimiz yeni yeni pazarlarda alıcı bulmalı. Ülkeler ile yarışır düzeyde üretilen birçok ürün yeni pazarlar sayesinde daha çok kişiyle buluşacak" dedi. 
HÜKÜMETİN AÇIKLADIĞI PAKET
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ekonomi kurmayları ile yaptığı zirvenin ardından büyüme için düğmeye basıldı. Pakete göre, prim ve vergi indirimi getiren teşviklerin süresi bir yıl daha uzatılacak. Konuya ilişkin düzenleme Bakanlar Kurulu'na hızlı bir şekilde sunuldu. Birinci bölgede yatırım yapanlara 2, altıncı bölgede yatırım yapanlara da 10 yıl olarak kademeli sigorta primi işveren hissesi desteği bir yıl daha devam edecek. Aralık ayında süresi dolan vergi teşviklerinde de yatırıma katkı oranı yüzde 50'ye kadar çıkacak. 
BÖLGELERE GÖRE KREDİ 
Yeni paketle, kamu bankaları da devreye sokulacak. Bankalar, özellikle geri kalmış yörelerde düşük faizle kredi verecek. Özel finansman kuruluşları teşvik edilerek yeni destekler sağlanacak. Kamu bankalarının Güneydoğu ve Doğu Anadolu'daki işletmelere daha fazla kaynak aktarması sağlanacak. Ticari kredilerde faiz sübvansiyonu getirilirken, ihracata dayalı ara malı ithalatında Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu (KKDF) kaldırılıyor. Meclis'e sunulan Torba Yasa'nın çıkmasının ardından sermaye artırımına vergi kolaylığı getiren düzenlemeler de yürürlüğe girecek. 
Haber: Ali EVRAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER