AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ ÜNAL’IN KUTLU DOĞUM HAFTASI MESAJI

SEVGİ EN ÖNEMLİ TOPLUMSAL OLGU

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ ÜNAL’IN KUTLU DOĞUM HAFTASI MESAJI
- AK Parti Grup Başkanvekili Ünal:  "Şahsımız için istediğimizi, başkası için de istemek, varlığı sevgi ve şefkatle kucaklamak, yaratılanı yaratandan ötürü sevmek bizim iç dünyamızın ve medeniyet anlayışımızın esasıdır"
AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Şahsımız için istediğimizi, başkası için de istemek, varlığı sevgi ve şefkatle kucaklamak, yaratılanı yaratandan ötürü sevmek bizim iç dünyamızın ve medeniyet anlayışımızın esasıdır" ifadelerini kullandı.
Ünal, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında, sevginin Müslümanlar ve insanlık için Hz. Peygamberin getirdiği en önemli toplumsal olgu ve değer olduğunu belirtti.
 Peygamber sevgisi ve onun muhabbet mesajının daha iyi anlaşılması gerektiğini bildiren Ünal, şunları kaydetti:
"Aşk, sevgi ve rahmet Peygamberi bir hadislerinde 'İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de gerçek manada iman etmiş olamazsınız' diye buyurarak iman, sevgi ve muhabbeti toplumsal barışın temeli kılmıştır. Kutlu Nebi, Allah'ı sevmeyi, insanların birbirini sevmesiyle tamamlanacağını buyurmuşlardır. Yüce Peygamberimizde örneklenip, kendini bulan ilahi sevgi, bizim medeniyet anlayışımızı, insan ve hayat tasavvurumuzu ortaya koyar. Çünkü bizim kültürümüzde Ahmet Yesevi, Yunus Emre, Mevlana, Hacı Bayram-ı Veli, Somuncu Baba, Hacı Bektaş Veli gibi sevgi ve gönül insanları vardır. Şahsımız için istediğimizi, başkası için de istemek, varlığı sevgi ve şefkatle kucaklamak, yaratılanı yaratandan ötürü sevmek bizim iç dünyamızın ve medeniyet anlayışımızın esasıdır. Bu medeniyet anlayışında şiddete, öfkeye, kin ve nefrete, adaletsizliğe, merhametsizliğe, zulme ve haksızlığa asla yer yoktur." AA
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER