banner651

İMZALAR ATILDI

PAKDİL, NE MUTLU MARAŞLIYIM

İMZALAR ATILDI

 Dulkadiroğlu Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ünlü edebiyat ustaları Nuri Pakdil ve Rasim Özdenören'in yanı sıra Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Rektör Durmuş Deveci, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin AKKURT ve Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici'nin katılımlarıyla görkemli bir protokol imza töreni yapıldı.

Öğretmen evi bitişiğinde bulunan ve kıraathane olarak bilinen mekânın işletmesini konu alan proje çerçevesinde Dulkadiroğlu Belediyesi kültür ve sanat merkezine kavuştu. Mekânın Dulkadiroğlu Belediyesi himayesine alınarak daha etkin ve verimli çalışmalar yapılmasının amaçlandığı belirtildi
İmza töreninde konuşma yapan Vali Mustafa Hakan Güvençer ve Büyük Şehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yapılacak programların hayırlı olmasını dilediler. Ayrıca söz alan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, amaçlarının şehrin kültür ve sanatına sürdürülebilir, kalıcı bir destek sağlamak olduğunu söyledi. Gecenin en dikkat çeken konuşmasını yapan Nuri Pakdil, devrimci selamıyla Maraşlıları selamlayarak ''Ne mutlu Maraşlıyım '' sloganı ile kendisi hakkında ''Tapulu mülkü olmayan adam''  dedi. Çok sayıda katılımcının beğeniyle izlediği programda Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay'a teşekkür edilirken projenin amaçlarına inandıklarını ve kültürel etkinliklerin düzenlenmesi için bu gibi mekânları daha çok sık görmek istediklerini belirttiler.
Dulkadiroğlu Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde, kıraathane de yapılacak tüm organizasyonlarda karşılıklı işbirliği ve ortak katılım kararı alındı. Daha sonra ünlü yazarlar Nuri Pakdil ve Rasim Özdenören sevenleriyle bir araya gelerek kıraathane de kitap imzaladılar.
İmza törenine, Dulkadiroğlu Belediyesi Meclis Üyeleri, Ak Parti Dulkadiroğlu Kadın Kolları ile Edebiyat Dünyasının tanınmış sinemalarından Turan Karataş, Sadık Yalsızuçanlar, Cemal Şakar, Mehmet Narlı, Mustafa Aydoğan Necip Evlice, Duran Boz ve birçok edebiyatçı katıldı.
Haber: Ali EVRAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER