banner675

İLK OTURUMA 20 BİN 647 ÖĞRENCİ KATILDI

İLK OTURUMA 20 BİN 647 ÖĞRENCİ KATILDI

İLK OTURUMA 20 BİN 647 ÖĞRENCİ KATILDI

TEOG SINAVININ İLK OTURUMUNA 20 BİN 647 ÖĞRENCİ KATILDI


Kahramanmaraş'ta Milli Eğitim Bakanlığınca 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen merkezi ortak sınavların ilk oturumuna 20 bin 647 öğrenci katıldı

A) - Kahramanmaraş'ta Milli Eğitim Bakanlığınca, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen merkezi ortak sınavların birinci oturumu başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sınava il genelinde 302 okulda 20 bin 647 öğrencinin katıldığını söyledi.


Akkurt, trafik kazası geçiren ve lösemi hastası olduğu için salonlara gelemeyen 4 öğrencinin bu gün ve yarın yapılacak sınavlara evlerinde öğretmenlerin gözetiminde girdiğini belirtti.

TEOG sınavına mazeretlerinden dolayı giremeyen ya da katılamayacak durumda olanların mazeret sınavlarını 12-13 Aralık tarihlerinde ilçe merkezlerinde yapacaklarını kaydeden Akkurt, bu sınavı yazılı olarak da değerlendirdiklerini belirtti.


Öğrencilere başarı dileyen Akkurt, çocukların derslerindeki başarısının da liseye yerleşmede etkili olduğunu hatırlattı.

Akkurt, gürültü yapmayan ve öğrencileri rahatsız etmeyen vatandaşlara teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685