banner675

ILICA'DA BİLİM FUARI AÇILDI

ILICA YENİYAPAN ORTAOKULU 5. TÜBİTAK BİLİM ŞENLİĞİ YAPILDI

ILICA'DA BİLİM FUARI AÇILDI

 ILICA YENİYAPAN ORTAOKULU 5. TÜBİTAK BİLİM ŞENLİĞİ YAPILDI

Ilıca Yeniyapan Ortaokulu tarafından TÜBİTAK destekli geleneksel 5. bilim şenliği yapıldı.

Son yıllarda yaptığı birbirinden farklı etkinliklerle ve eğitimdeki başarıları ile adından söz ettiren Ilıca Yeniyapan Ortaokulu tarafından TÜBİTAK destekli geleneksel 5. bilim şenliği yapıldı.




Son ikisi TÜBİTAK kapsamında yapılan Bilim Fuarı, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet İSPİR, Ilıca Eski Belediye Başkanı Cuma KARALAR, Ilıca Jandarma Karakol Komutanı Gazi GÜNAY gibi önemli isimlerin de katılımıyla yapıldı. Sergi’ ye Kahramanmaraş’ daki Aday Öğretmenlerden de katılım büyüktü.

Açılış konuşması Okul Müdürü İbrahim Karalar tarafından yapıldı. Karalar konuşmasında, bu çalışmaların yılların birikimi olduğunu belirtti. Daha önce okulda görev yapmış öğretmenlerin de bu çalışmada emeği olduğunu söyleyen Karalar;  Geçmişte olan imkânsızlıkları işbirliği içerisinde aştık ve bugüne böyle geldik. Bugün çocuklarımızın hünerlerini sergileme imkanı bulduğu bu etkinliklerde katkısı olan herkese ve bizleri onurlandıran siz değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Yeniyapan Ortaokulu Fen ve Teknoloji öğretmeni Halit Küçük’ ün öğrencileriyle beraber dönem boyu birikimleriyle oluşturduğu 30 proje seyircilere sunuldu. ‘Su Buharı Patlaması’ ve ‘Fildişi Macunu’ gösteri deneyleri büyük ilgi gördü.

Ilıca Yeniyapan Ortaokulu Folklor Ekibi ve Ilıca Yeniyapan İlkokulu’nun Mehter Takımı’nın gösterileri ise sergiye büyük renk kattı.

‘Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor Projesi’ kapsamında yapılan kitap okuma yarışmasının birincilerinin ödülleri Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet İSPİR eşliğinde öğrencilere takdim edildi. Okulun Bahar Turnuvalarının ödül töreninin de şenlik kapsamında yapılması öğrencilerin ilgisini arttırdı.

Sergiye katılan aday öğretmenler, projeleri ve okul düzenini çok beğendiklerini söylediler. Kırsal kesimde yer alan bir okulun bu kadar geniş çaplı bir çalışma göstermelerini beklememelerine rağmen güzel bir etkinlikle karşılaştıklarını belirttiler.

Bilim Fuarı, katılımcıların sergideki çalışmaları tek tek gezmeleriyle sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2016, 23:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685