banner675

İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRÜ SEYDİHAN KÜÇÜKDAĞLI’DAN KGC’YE ZİYARET

Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni yönetimine Hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

 İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRÜ SEYDİHAN KÜÇÜKDAĞLI’DAN KGC’YE ZİYARET

 İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRÜ SEYDİHAN KÜÇÜKDAĞLI’DAN KGC’YE ZİYARET

 

 Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni  yönetimine Hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni yönetim Kurulu’na hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Küçükdağlı burada Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sermet Çuhadar ve Yönetim Kuurlu üyelerine hayırlı olsun dileklerini iletti. Küçükdağlı ise İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

    Küçükdağlı burada yaptığı açıklamada; “Kahramanmaraş’taki Turizm çalışmaları devam ediyor Özellikle Dulkadiroğlu İlçesi’nde bulunan Germenica Mozaikleriyle alakalı çalışmaların yoğun bir şekilde devem ediyor, şu ana kadar 50’ye yakın evle ilgili istimlak çalışmaları tamamlanmak üzere. Bazılarının mahkeme süreci devem ediyor.  Çalışmaları tamamlandığında toplamda 61 ev istimlak edilecek. 2018 yılı ödeneği dahil Bu güne kadar  31 Milyon TL’ye yakın ödenek istimlak için geldi.  Germenica  Mozaikleri çalışması tamamlandığında, Turizm konusunda bir atılım daha yapacak. Yedikuyular Kayak Merkezi’nin faaliyet geçmesi, Tarihi konakların ve çarşı restorasyonlarının tamamlanması bile Kahramanmaraş’a Turizm anlamında bir canlılık kattı. Turizm alanındaki çalışmaların tamamlanmasıyla Kahramanmaraş Turizm alanında kendini gösterecek. Kahramanmaraş’ta her şey var, Tarihi, Kaleler, tarihi yerleşim yerleri, mozaikler, yayla Turizm, Termal turizm, Yedikuyular Kayak Merkezi, tarihi konaklar, ne ararsanız var bu şehirde. Kahramanmaraş’ın bütün bu güzelliklerini gün yüzüne çıkarmak ve Kahramanmaraş’ın tanımını yapmak için çalışıyoruz. Kahramanmaraş’ı anlatan bir kitap hazırladık ve dağıtımı yapıldı. Bu kitapta da Kahramanmaraş’ın bütün güzelliklerinden bahsediyoruz. Kahramanmaraş’ta kültür ve turizm alanında hep birlikte, tüm kamu kurum ve kuruluşları,  il Kültür Turizm Müdürlüğü,  siz değerli basın mensupları ile çok alternatifli, kültür ve turizm değeri olan şehrimizin bu alandaki çalışmalarını hep beraber anlatacağız. Kahramanmaraş’ı tanıtacağız. Burada sizlerin de büyük destekleri olacak inşallah” dedi.

Seydihan Küçükdağlı; “ Mevcut Kültür Müdürlüğü Binası’nın güçlendirilmesi yada yıkılıp yeniden yapılması gerekiyordu. Kurumun tabi ki fiziki olarak hizmetlerini Kahramanmaraş halkına ifade edeceği, sunacağı, Kahramanmaraş halkının daha nezih daha ferah daha rahat bir ortamda hizmetlerini alabileceği bir hizmet binası ihtiyacı vardı. Bazı çalışmalar zorunlulukla oluyor, bazen de ihtiyacı binaen gerçekleşiyor. Bu ikisini bir arada taşıyan sebeple kısmet oldu. Değişik alternatif çalışmalar sonrasında 2017 yılındaki Başbakanlık ile Kültür ve Turizm Bakanlığının izni ile yaklaşık 5-6 haftadır 2018 yılının Ocak ayının başından bu tarafa Kahramanmaraş halkına hizmet verdiğimiz,  Kasiad Binası’nın karşısındaki yeni binamızda halkımıza hizmet vermekteyiz” dedi.

    Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sermet Çuhadar ise, İl Kültür Ve Turizm Müdürümüz Seydihan Küçükdağlı’ya yapmış olduğu nazik ziyaretten dolayı çok teşekkür ediyorum. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kahramanmaraş için önemli bir müdürlük. Kahramanmaraş Turizm adına çalışmalar yapan bir Müdürlük. İşte Germeniz Mozaiklerinin gün yününe çıkartılması konusundaki çalışmaları devam ediyor. Müdürümüzün de söylediği gibi yaklaşım 61 ev’in istimlak edileceği ve Mozaiklerin gün yüzüne çıkartılacağını söylüyor müdürüm. Bir yandan da Belediyelerimizin çalışmaları var, tarihi konaklar, Mutfak müzesi, Yedikuyular Kayak Merkezi, Başkonuş yaylası, Kış, turizmi, Termal, Doğal parklar, yapımına başlanan Ektrem Spor Tesisleri, Heyecan Parkı gibi bir çok çalışma olacak. Aradığınız her şey Kahramanmaraş’ta var. Kahramanmaraş artık saklı cennet olmaktan çıkarılmalı ve Kahramanmaraş’taki bu güzellikleri tüm Dünya görmeli. Bizler de basın mensupları olarak bu şehrin gelişmesi için, tanıtılması için elimizden ne geleni yapacağız. Birlik beraberlik içerisinde Kahramanmaraş’ı tanıtacağız”

   İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı’nın ziyaretinde, Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sermet Çuhadar, KGC Başkan Yardımcıları, Ali Eskalan, Niyazi Kara, Neşe Yıldızhan, KGC Genel Sekreteri Akif Arslan, Denetleme Kurulu Başkanı Kemal Sayın, Gazeteci Adem Gemci, Halil Hınaz bulundu .

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2018, 01:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685