banner651

HİZMETİÇİ EĞİTİM KURSU TAMAMLANDI

KURS ÇOK FAYDALI GEÇTİ

HİZMETİÇİ EĞİTİM KURSU TAMAMLANDI

 Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir; "Gayretlerin en güzeli ve en semerelisi hiç şüphesiz Kur'an ile meşgul olmak onu öğrenmek ve öğretmektir. Kursiyerlerimiz kurs sonunda komisyon tarafından yapılan mülakatta, öğreticilerimizin aldıkları eğitimden son derece güzel bir şekilde istifade ettiklerini gördük, bundan da memnuniyet duyduk” dedi.

Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Müftülüğü tarafından Bayan Kur'an Kursu öğreticileri için düzenlenen hizmet içi eğitim kursu sevinçle sone erdi. 
Onikişubat İlçe Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı, Din Eğitimi Dairesi Başkanlığı'nın programları çerçevesinde, İlçede yaygın din eğitimi kapsamında yürütülen Kur'an-ı Kerimi güzel okuma, hizmetlerin etkinlik ve verimliliğinin artırılması ve hizmet kalitesinin yükseltilmesi amacıyla Hz. Yunus Camii altındaki İsmet Karaokur Kız Kuran Kursunda ders gören 20 bayan kursiyerin katılımıyla hizmet içi eğitim kursunu tamamlamış olmanın sevincini yaşıyor.
Kursiyer öğreticilere, Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir ile Eğitmen İl Müftüsü Muhammed Gevherin yetiştirdiği Uzman öğretici Sariye Demir ve Asiye Dağ tarafından, Din hizmetlerinde Kur'an kursu öğreticiliğinin önemi, Kur'an-ı Kerim'i doğru okumanın önemi, Kur'an öğretiminde kur sisteminin uygulanışı, yetişkin eğitiminde temel özellikler, ezber, tecvid, dualar ve tashih-i huruf konularında 2 ay süreli eğitim verildi. 
Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir, öğreticilere verilen eğitimin olumlu geçtiğini belirtti. Müftü Demir açıklamasında; "Gayretlerin en güzeli ve en semerelisi hiç şüphesiz Kur'an ile meşgul olmak onu öğrenmek ve öğretmektir. Kursiyerlerimiz kurs sonunda komisyon tarafından yapılan mülakatta, öğreticilerimizin aldıkları eğitimden son derece güzel bir şekilde istifade ettiklerini gördük, bundan da memnuniyet duyduk. Onlar da aldıkları eğitim sonunda Kuran okuyuşlarındaki farkındalığı ve düzelme olduğunu gördüler."
Seminerin kendileri açısından çok faydalı geçtiğini ifade eden kursiyerler bu tür seminerlerin periyodik olarak yapılmasının yararlı olacağını belirterek memnuniyetlerini dile getirdiler. İlçe Müftüsü Abdullah Demir'e teşekkür eden kursiyerler İl Müftüsü Muhammet Gevher'in sınavından başarıyla geçtiler, beraber hatıra fotoğrafı çektirdiler. Kur'an Kursu Öğreticileri, katılım belgelerini de İlçe Müftüsü Abdullah Demirin elinden alacaklar.
Haber: Ali EVRAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER