banner675

İKİ KÖY, BİR GÖLET, BİN UMUT

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesi Kaledibi mahallesine yapılması planlanan sulama göleti Çakıroğlu ve Kaledibili vatandaşlara umut oldu.

 İKİ KÖY, BİR GÖLET, BİN UMUT

 İKİ KÖY, BİR GÖLET, BİN UMUT

         Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesi Kaledibi mahallesine yapılması planlanan sulama göleti    Çakıroğlu ve Kaledibili vatandaşlara umut oldu.

         Çilek ve domates üretimi ile öne çıkan Çakıroğlu ve Kaledibili çiftçiler son yıllarda Kahramanmaraş’ta etkisini gösteren kuraklıkla birlikte yüzey sularının azalması sonucu tarımsal sulama konusunda sıkıntılar baş gösterdi.  Çiftçiler yaşanan sulama sıkıntısının önüne geçmek  amacıyla  sondaj kuyuları açmaya başladılar. Sondaj kuyularının çoğalmasıyla birlikte yer altı sularının da seviyesinin düşmesi kuyulardan verim alamamaya başladılar. Yaşanan bu sıkıntıların yetkililere iletilmesiyle birlikte Çakıroğlu ve Kaledibi mahallelerindeki arazilerin tarımsal sulama ihtiyacını karşılayacak göletin yapılması gündeme geldi.

         Devlet Su İşleri 20. Bölge Müdürlüğünce yapılan ön inceleme ve  etüd çalışmalarının ardından Kaledibi mahallesi Kanlıkoz mevkiine sulama göletinin yapılması için çalışmalara başlandı. Sulama göletinin yapılması için çalışmalara başlanması Çakıroğlu ve Kaledibili vatandaşların gelecek umutlarının artmasına vesile oldu.  Kahramanmaraş’ın Çukurova’ya açılan kapısı konumunda olan Çakıroğlu ve Kaledibi mahalleleri Türkoğlu ilçesine 28 ve Kahramanmaraş’a 50 km uzaklıkta, 1000-1650 metre aralığındaki yükseltisi ile Türkoğlu ilçesinin çatısı konumunda bulunuyor. Tarım ve hayvancılığın en önemli geçim kaynağı olduğu iki köyde çilek ve domates öne çıkan tarım ürünleri konumunda. Mikro klima özelliği gösteren bölgede birçok tarım ürünü yetişiyor.


Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2017, 01:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685