HIZLI ANTİJEN TESTİ KULLANILMAYA BAŞLANDI

Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından il ve ilçelerde akılcı antibiyotik kullanımı eğitimleri yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

 HIZLI ANTİJEN TESTİ KULLANILMAYA BAŞLANDI

 HIZLI ANTİJEN TESTİ KULLANILMAYA BAŞLANDI

Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından akılcı antibiyotik kullanımı eğitimleri verilmiş olup birliğe bağlı sağlık tesislerinde Hızlı Antijen Testi kullanılmaya başlandı.

İlçelerde eğitimlere birliğe bağlı sağlık tesislerinde görev yapan çocuk sağlığı ve hastalıkları, KBB, iç hastalıkları, enfeksiyon hastalıkları başta olmak üzere uzman hekimler ile acil servislerde görevli pratisyen hekimler katıldı. Merkezde ise eğitimler ilimizde yürütülen “Akılcı İlaç Kullanımı ” çalışmaları kapsamında Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü Akılcı İlaç İl Koordinatörlüğünce verildi.

Eğitimlerde ülkemizde antibiyotiklerin en çok kullanılan ilaçlar içerisinde olduğu bunların önemli bir kısmının da gereksiz ya da yanlış kullanıldığı ifade edilerek antibiyotiklerin yanlış nedenlerle veya doğru olmayan biçimde kullanılmasının bakterilerin sonraki ilaç tedavilerine karşı direnç göstermesine neden olduğuna değinildi. Geçirilen üst solunum yolları enfeksiyonlarının  %80’ninin, Gastroenterit vakalarının ise %90’nının viral kaynaklı olduğu, büyük bir çoğunluğunun antibiyotik tedavisi gerektirmeden tedavi edilebileceğinin altı çizildi.

Sağlık Bakanlığınca başlatılan Hızlı Antijen Testi Uygulamasının Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı sağlık tesislerinde kullanılmaya başlandığı, hekimlerin muayene esnasında Hızlı Antijen Testini kullanarak 5 dakika içerisinde testin sonucuna göre antibiyotik kullanıp kullanılmayacağını belirleyebileceği ifade edilerek, testin kullanımı ve sağladığı yararlar anlatıldı.

 

 

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2017, 01:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER