banner651

HİNDİLER PİYASAYA ÇIKTI

HİNDİ FİYATLARI ARTTI

HİNDİLER PİYASAYA ÇIKTI

 Yılbaşının yaklaşmasına az bir zaman kala hindi fiyatlarında artış oldu.  Hindi yetiştiricisi Ahmet Çolak,  “Yılbaşı hindi satışlarından umutluyuz. Günde ortalama 10 adet hindi satarken, yılbaşının yaklaşmasıyla bu sayı 30’u buluyor.” dedi.

Kahramanmaraş’ta kümes hayvanı yetiştiriciliği yapan üreticiler, hindileri görücüye çıkardı. Merada doğal yöntemlerle beslenen siyah hindiler, tanesi 140 liradan satılıyor.
Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde ailesiyle birlikte 8 yıldır hindi yetiştiriciliği yapan Ahmet Çolak (42), hindi tüketiminin her geçen yıl arttığını ve artan talebi karşılamak için yılda ortalama 2 bin hindi yetiştirdiklerini söyledi. Bir yıl süreyle merada beslenen hindilerin 10 kilogram ağırlığa ulaştığını kaydeden Çolak, hindinin tanesinin 140 liradan satıldığını bildirdi.
“SATIŞLAR 3 KATI ARTIYOR”
Yılbaşının yaklaşmasıyla satışların 3 kat arttığını ifade eden Çolak: “Yılbaşı hindi satışlarından umutluyuz. Günde ortalama 10 adet hindi satarken, yılbaşının yaklaşmasıyla bu sayı 30’u buluyor. Aralık ayında elimde kalan 600 hindinin tamamı satılır.” dedi.
Hindinin sıcak havadan olumsuz etkilendiğini aktaran Çolak: 8 yıl önce yetiştiriciliğe başladım. Yılda ortalama 2 bin civciv alıyoruz bunun bin 500’ü satılıyor. Hindi sıcak havayı sevmez. Havanın sıcak olması kilo almalarını yavaşlatıyor, verimliliği düşürüyor.” diye konuştu.
Hindinin, kümes hayvanları içerisinde yediği yemi ete çevirmede ilk sırada geldiğini kaydeden Çolak, etinin çok lezzetli olduğunu ve kolesterol oranın çok düşük olduğunu ifade etti. Haber: Ali EVRAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER