banner651

HELETE ORGANİK ELMA MERKEZİ OLMAYA ADAY

Kahramanmaraş’ta Organik Elma Hasat Tarla Günü Coşkulu Bir Şeklide Yapıldı. İlimiz Çağlayancerit ilçesi Helete Mahallesi Elma Üretimi ile Göz Dolduruyor.

HELETE ORGANİK ELMA MERKEZİ OLMAYA ADAY

 ELMALAR  ÇAĞLAYANCERİT  HELETE’DEN

 

HELETE ORGANİK ELMA MERKEZİ OLMAYA ADAY

 

 

Kahramanmaraş’ta Organik Elma Hasat Tarla Günü Coşkulu Bir Şeklide Yapıldı.

İlimiz Çağlayancerit ilçesi Helete Mahallesi Elma Üretimi ile Göz Dolduruyor.

 

Çağlayancerit Helete mahallesinde yaklaşık 25-30 yıldır devam edile gelen elma yetiştiriciliği, son dört yıldır organik elma üretim modeline dönüşmeye başladı. 2017 yılı itibariyle 36 üretici ile 700 da elma bahçesinde organik üretim yapılıyor.

 

Çevre ve insan sağlığına duyarlı entegre mücadele prensipleri doğrultusunda gerçekleşen üretim, ulusal düzeydeki tüccarlar tarafından takip edilerek ürün alımı gerçekleştiriliyor.

 

Çağlayancerit İlçesi Helete Mahallesinde Gerçekleştirilen Organik Elma Hasat Günü Açılış Konuşmasını Yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU;

 

Kahramanmaraş’ın önemli bir coğrafya olduğunu belirten Emiralioğlu, Kahramanmaraş’ ta her şey yetişiyor, tarımsal açıdan çok önemli zenginlikleri bir arada barındıran bir şehir, burada her şey yapmak mümkün işte bugün burada alternatif ürünler içerisinde bir alternatifin neticelenmesini birlikte yaşıyoruz. 2013 yılında sertifikalı üretim modellerini ilimizde geliştirmemiz lazım dediğimiz de ilimizde neredeyse organik tarım hiç yoktu iyi tarım uygulaması ise sadece bir çiftçimiz tarafından 300 da alanda gerçekleştiriliyordu. Şimdi şükürler olsun 300 da olan iyi tarım alanımız 2017 yılı itibariyle 105 bin dekara çıktı. Organik tarım alanında da Helete Mahallesi çiftçilerimiz başta olmak üzere ilimizde önemli kazanımlar sağlandı. Tabi ki burada çiftçilerimizin üreticilerimizin emekleri gayretleri ve devletle yaptıkları işbirliği bizim teknik elemanlarımızın tavsiyelerine uyumaları son derece önemli şimdi burada üretilen elmaların dünyanın dört bir tarafına gidiyor olması bize gurur veriyor. Çiftçilerimize çok daha fazla mutluluk veriyor diyen EMİRALİOĞLU, çiftçilerimizin mutluluğu memnuniyeti bizleri motive ediyor ben programda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çiftçilerimize hasadın bereketli olmasını diyorum dedi.

 

Kaymakam Oğuz Cem MURAT; Tarım her şeyimiz, ülke olarak tarımı çok önemsiyoruz, bu konuda devletimiz birçok birçok konuda çiftçilerimizi destekliyor.  Heletede üretimin her geçen yıl artarak devam ettiğini belirten MURAT, bazen heletede gezerken üretim yapan elma profesörleri gördüğünü belirterek, programda emeği geçenlere ve çiftçilere teşekkür etti.

 

Program 36 organik üretim yapan çiftçilerin belgelerinin takdim edilmesi ile sona erdi.

 

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2017, 00:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER