banner675

'HAYATA TUTUNMAK' SERGİSİ AÇILDI

ERANTEPLİ, KÜLTÜREL ALANDA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK

'HAYATA TUTUNMAK' SERGİSİ AÇILDI

 Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Özel Sevinç Yağmuru Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin ortaklaşa düzenledikleri 'Hayata Tutunmak Projesi kapsamında Engelliler Mesleki Rehabilitasyon Kursu sergisi açıldı.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda gerçekleştirilen sergi açılışında açılış konuşmasını yapan Özel Sevinç Yağmuru Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Osman Demirci, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiğine işaret ederek; "Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Türkiye'de olmayan bir ilki gerçekleştirdi. Sosyal belediyecilik alanında gerçekleştirdiği Hayata Tutunmak projesi kapsamında 50 kursiyerimize destek olarak onların bir yıl boyunca eğitim alarak mesleki rehabilitasyonlarını sağladı. Bir yıllık süre içerisinde kursiyerlerimiz takı tasarım, ahşap boyama, dekoratif ev aksesuarları ve çeyiz ürünleri olmak üzere 4 branşta 1000'e yakın eser ortaya çıkardılar. Bugün burada bu eserlerin sergilenmesi ve kursiyerlerimizin sertifikalarını dağıtacağız. Ben burada Büyükşehir Belediyesine katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Daha sonra konuşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Muharrem Erantepli, Türkiye'de son yıllarda belediyecilik alanında büyük değişmeler yaşandığına işaret ederek: " Eskiden belediye denildiği zaman, yol yapan, su getiren, asfalt döken kurum anlaşılırdı. Ama şimdi Türkiye'de belediyecilik özellikle sosyal ve kültürel alanda çığır açmış bulunmaktadır. Ben bu kursiyerlerimiz çalışırlarken, geldim ve kendilerinin çalışmalarını gözlemledim. Gerçektende kendilerinden beklenen performansın üzerinde bir gayret gösterdiler. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da büyükşehir belediyesi olarak bu kardeşlerimizin yanında olacağız ve olmaya da devam edeceğiz. Sosyal ve kültürel alanda çalışmalarımız devam edecektir. Bugün burada eserlerini sergileyen kursiyerlerimizi, öğretmenlerini ve ailelerini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi. Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesilerek sergi gezildi ve sergi açılışının sonunda kursiyerlere sertifikaları verildi.
İki gün boyunca açık kalacak olan serginin açılışı ve sertifika törenine Büyükşehir Belediye Başkanvekili Muharrem Erantepli, Genel Sekreter Vekili Murat Demir, Kültürve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Mustafa Semerci, Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, Sosyal Yardım İşleri Şube Müdürü Yaşar Kaymak,  Kültür Sanat ve Turizm Şube Müdürü Serdar Yakar, Milli eğitim Şube Müdürvekili Ahmet Akküncü, Müdür Yardımcıları İbrahim Özdemir, Ahmet Sarıtürk, Onikişubat İlçe Milli eğitim Müdürü Enver Gökşen, Kafkas Kültür Derneği Başkanı Lisan Alkış ile kursiyerler ve veliler katıldı.
HABER MERKEZİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685