banner675

HAREKETLİ YAŞAMA DESTEK

UÇURTMA ŞENLİĞİ

HAREKETLİ YAŞAMA DESTEK

 Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından  Hareketli Yaşam Projesi kapsamında  Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Avşar Yerleşkesinde  "Uçurtma Şenliği düzelendi. 

2014 Yılının Sağlık Bakanlığı tarafından Hareketli Yaşam Yılı ilan edilmesi ile Bakanlık bünyesinde çeşitli faaliyet ve organizasyonlar tertip edilirken   İlimiz  Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce de  hareketli yaşam yürüyüşleri  ve uçurtma şenliği gerçekleştirildi.  
Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesi Obezite Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Birimi Obezite ile mücadele çalışmaları kapsamında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Avşar Yerleşkesinde Üngüt Ortaokulu ve Beden Eğitimi Yüksek Okulu öğrencileri ile Halk Sağlığı Müdürlüğü Personellerinin katılımları ile uçurtma şenliği düzenlenmiş ve balon dağıtımı yapılarak sağlıklı beslenme ve sağlık için hareketli yaşam konusunda bilgilendirme yapılarak el broşürü dağıtımı yapıldı. 
Uçurtma şenliği programında konuşan Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener, aşırı kilo sorununun dünyada olduğu gibi Türkiye'de de salgına dönüştüğünü, bunun için obeziteyle mücadele kampanyası başlattıklarını söyledi. 
"Günde en az 10 bin adım atmalıyız" diye Müdür Yener, bunun için de vatandaşlarımıza ücretsiz adım ölçer dağıtımı yaptıklarını ifade etti. 
       Yemek yemenin bazıları için büyük bir keyif olduğunu, bu zevkten kısmen vazgeçmek gerektiğini ifade eden Yener,  Az yemek yemeli, acıkmadan sofraya oturmamalı, doymadan kalkmalı, mutlaka egzersiz yapmalıyız. Günde 10 bin adım atmalıyız. Bunun için vatandaşlarımıza ücretsiz adım ölçer dağıtıyoruz. Türkiye'de son 25 yılda şişman sayısının ikiye katlanması Obezite ile mücadeleyi zorunlu hale getirdi. Katları inip çıkarken asansör yerine merdiven kullanılmasını, kısa mesafelerde araç kullanmak yerine yürünmesini öneren YENER, vücut kitle indeksi kavramının vatandaşların zihninde yer etmesi, 25'in üzerinde olanların aile hekimlerinden yardım alması gerektiğini söyledi.
Müdür    Yener. , bol sebze ve meyve alınmasında da yarar olduğunu ifade ederek, şekerli ve gazlı içeceklerden uzak durulmasını istedi. Aşırı zayıflığın da bir sağlık sorunu olduğunu, bunun tedavi edilmesi gerektiğini belirterek, "İnsan sağlıklı olan her yiyeceği yiyebilir ama yüksek kalorili olanları az tüketmek lazım" diye konuştu.
     Yener,   Ayrıca  Uçurtma Şenliği programımıza Ahir Dağından yamaç paraşütleri ile atlayarak destek veren sporcularımıza Hareketli Yaşama verdikleri destekten dolayı teşekkür ettiğini de belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685