banner675

HALİL SAYIN MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI İÇİN İSKİ’DEKİ GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

HALİL SAYIN MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI İÇİN İSKİ’DEKİ GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

 HALİL SAYIN MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI İÇİN İSKİ’DEKİ GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ
İSKİ Avrupa Yakası Su İsale Müdürü Halil Sayın, 1 Kasım’da yapılacak erken genel seçimlerde Ak Parti’den milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.
2014 yılı Ekim ayında Avrupa Bölgesi Su İsale Şube Müdürü olarak göreve başlayan Halil Sayın, 1 Kasım’da yapılacak seçimlerde AK Parti’den aday adayı olmak için istifa etti. İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adaylığı için başvuracak olan Sayın, “Yıllardır AK Parti’nin ve milletimizin bekası için gece gündüz çalışıyoruz. 1 Kasım seçimlerini ‘seçimlerin seçimi’ olarak değerlendiriyorum. Bu milletimizin var olma mücadelesidir. Milletimize olan vefa duygumuzu ödemek, partimize olan bağlılığımızı göstermek adına taşın altına elimi koymak için aday adayı oldum. Görev verilir ya da verilmez önemli değil. Ancak partimizin ve ülkemizin en zor dönemlerinden biri 1 Kasım seçimleridir. Bu seçimde ya millet, ya zillet diyeceğiz. Bu nedenle göreve hazırım. Partimin bana vereceği her görevi layıkıyla yaparım. Görev almasam bile partimin bir neferi olarak gece gündüz demeden, dur durak bilmeden çalışacağımın altını çiziyorum” dedi.
HALİL SAYIN KİMDİR?
Sayın, 1974 yılında Kahramanmaraş Afşin de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Kahramanmaraş’ta tamamladı. Lisans eğitimini 1995 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Harita ve Kadastro Mühendisliği’nde tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü’ndeİngilizce ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde siyaset eğitimi aldı. Yüksek lisansını İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı’nda yapan Sayın, AK Parti Siyaset Akademisi’nden mezun olup, ayrıca Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdi. İş hayatına Bonn Üniversitesi tarafından yapılan Ege ve Marmara Bölgesi Deprem Araştırma Projesi’nde görev alarak başladı. Harita sektöründe imar planlaması ve uygulamaları, bina ve altyapı mühendislik işleri, kadastro uygulamaları vb. işlerde, inşaat sektöründe ise köprülü kavşak, otoyol, altyapı işleri, dere ıslahı ve bina yapım işlerinde proje ve şantiye mühendisi olarak görevler yaptı. 1996 yılı sonunda kamu görevine başladı. Kamuda İSKİ Genel Müdürlüğü’nde atıksu, ruhsat denetim, tesis inceleme, su havzaları, Kaçak yapılaşma, çevre koruma ve imar planlaması çalışmalarında aktif olarak bulundu. 2009 yerel ve 2011 genel seçimlerine katılmak için memuriyet görevinden istifa etti. Bir müddet İstanbul Adli Yargı Mahkemeleri’nde çevre, imar, kamulaştırma, ulaştırma ve su havzaları konusunda uzman bilirkişilik ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda koruma kurulu üyeliği yaptı. Yeni kurulmuş olan Sultangazi Belediye Başkanlığı’nda kurucu Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra 2014 yılı Ekim ayı itibari ile İSKİ Avrupa Bölgesi Su İsale Şube Müdürü olarak göreve başladı. Yurtiçi ve yurt dışında birçok eğitim, panel, seminer vs. programlarda gerek eğitmen, gerekse katılımcı olarak yer alıp, sosyal sorumluluk bilinci ile birçok kuruluş ve sivil toplum örgütünde aktif olarak görevlerde bulunan Halil Sayın, evli ve 3 çocuk babası.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685