banner675

BAYAT EKMEKLER ARTIK ÇÖPE GİTMEYECEK

OKAY, HALKI BİLİNÇLENDİRECEĞİZ

BAYAT  EKMEKLER ARTIK ÇÖPE GİTMEYECEK

 Çevre temizliğine olan hassasiyetiyle vatandaşın taktirini toplayan Kahramanmaraş Merkez İlçe Dulkadiroğlu Belediyesi, 'Bayat Ekmek Toplama Kutusu' projesiyle de bir ilke daha imza attı. Başkan Okay, ekmek israfıyla ilgili duyarlılık oluşturarak vatandaşı bilinçlendirmeyi hedeflediklerini kaydetti. 

'İnsaf et israf etme' sloganıyla yola çıkan Dulkadiroğlu Belediyesi, bölgesinde ekmek israfını önlemek ve bayat ekmekleri değerlendirmek amacıyla geliştirilen 'Bayat Ekmek Kutusu' projesinin tanıtım toplantısı yaptı.
Gazeteci Ali Çelik Sokak'ta gerçekleştirilen tanıtım programında konuşan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, özellikle ekmek israfı konusunda halkı bilinçlendirerek bu alanda farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini vurguladı.
Başkan Okay, Dulkadiroğlu Belediyesi olarak çevre temizliğine olan hassasiyetlerini her fırsatta dile getirdiklerini anlattı. Bunun yanı sıra ambalaj atığı, atık pil ve bayat ekmek konusunda da önem çalışmalar yapıldığını anlatan Başkan Okay, vatandaşın bu konularda duyarlı olmasını istedi. Çeşitli kamu kurumlarında ve Dulkadiroğlu Belediyesi'nin hizmet binasında ambalaj atığı kutuları oluşturulduğunu anlatan Başkan Okay, sokaklarda ise bayat ekmek kutuları oluşturulduğunu söyledi.
Başkan Okay, bayat ekmek konusunda şunları söyledi: "Ülkemizde günde 6 milyon ekmeğin çöpe atıldığını üzülerek dile getirmek istiyorum. Dulkadiroğlu Belediyesi olarak bu konuya dikkat çekerek çöpe atılmak istenen bayat ekmekleri hayvan barınaklarımıza kazandırmak için çalışma başlattık. Şehrimizde ekmek israfının önüne geçmek ve bayatlayan ekmeklerin evsel atıklarla birlikte çöpe gitmesini önlemek amacıyla 50 ayrı pilot noktaya  yerleştirilen bayat ekmek toplama kutularının, talep doğrultusunda artırılacağını ifade etmek istiyorum. Sokaklarımızın yanı sıra apartmanlarımıza da karton kutudan oluşturacağımız ekmek kutularını dağıtacağız. Buradaki ekmekleri toplayarak değerlendireceğiz. 
Başkan Okay, projeyle ekmeğin çöpe itmesini önlemeyi amaçladıklarını vurgulayarak sözlerini şu şekilde sürdürdü: "
"Projeyle israfın önlenmesi konusunda sosyal sorumluluk oluşturulmasını arzuluyoruz.  Amacımız tamamen israfın önüne geçmek ve dinimizde uygun görmediği tasnif etmediği şekilde ekmeklerin çöpe atılmasını önlemektir. Besicilik yapan vatandaşlarımız da bu noktada bayat ekmekleri toplayarak besin kaynağı olarak bir yem niteliğinde değerlendirilmesinde sağlamayı hedefliyoruz."
Başkan Okay, konuşmasının ardından bayat ekmek kutusuna ilk ekmeği bırakarak vatandaşın hizmetine açtı. 
Haber. Ersoy SEVİNÇ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685