banner651

HACI MEHMET KALAY İHL’DEN 41 BİN TL YARDIM KAMPANYASINA DESTEK

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ‘Yemen Açlıktan Ölüyor, İnsanlık Ölmesin’ yardım kampanyasına Hacı Mehmet Kalay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 41 bin Türk Lirası bağışladı.

  HACI MEHMET KALAY İHL’DEN  41 BİN TL YARDIM KAMPANYASINA DESTEK

 

HACI MEHMET KALAY İHL’DEN  41 BİN TL YARDIM KAMPANYASINA DESTEK

 

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ‘Yemen Açlıktan Ölüyor, İnsanlık Ölmesin’ yardım kampanyasına Hacı Mehmet Kalay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 41 bin Türk Lirası bağışladı.

 

Hacı Mehmet Kalay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından iki sefer olmak üzere düzenlenen ‘Hayır Çarşısı’ uygulaması ile toplanan nakdi ve diğer yardımlar ilgililere teslim edildi.

Hacı Mehmet Kalay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen yardım çeki programında bir konuşma yapan Okul Müdürü Bilal Yiğit: “Sayın Hocalarım, sevgili öğrencilerim bugün okulumuz olarak önemli bir güne imza atıyoruz hamdolsun. Önemli bir günümüz, iftihar edeceğimiz ve Rabbimize de bol bol hamd edeceğimiz bir gün.

 

Damlaya damlaya göl olur düşüncesiyle bugün birlikte gerçekleştirdiğimiz hayır çarşısını, hayır çarşısından elde ettiğimiz maddi geliri Yemen yardım kampanyası çerçevesinde ‘Yemen Açlıktan Ölüyor, İnsanlık Ölmesin’ sloganıyla yola çıkmıştık. Evet insanlık ölmedi! Ve insanlık Hacı Mert Kalay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde bu güzide öğrencilerle ayağa kalktı. Sizleri kutluyorum sevgili öğrencilerim, sizler şu dünyada meydanların köreldiği bir durumda siz İmam Hatip öğrencilerimiz bir avuç olarak İmam Hatip öğrencileri vicdanları harekete geçirdiniz. Ve biz Yemen’in açlıktan ölmesine müsaade etmiyoruz dedik, karar aldık iki tane hayır çarşısı düzenledik. Ve bu hayır çarşısında sizleri özverili çalışma neticesinde Rabbimize hamdolsun, damlalar birikti göle dönüştü. Nice fabrikatörlerin yapamadığını biz Hacı Mehmet Kalay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak 41 bin lira maddi yardım elde ederek biz bunu Yemen’de ki kardeşlerimize gönderdik.

 

Gönderdiğimiz yardımların makbuzları hamdolsun elimizde bundan dolayı bize bu fırsatı veren Rabbimize sonsuz hamdı senalar olsun. Ve bu anlamda bizi buna teşvik eden Büyükşehir Belediye’mizin çalışkan başkan yardımcılarını ya da Daire Başkanımız Hasan Balbaba’ya da teşekkür ediyoruz. Onun özverili çalışmaları ve bizi bu anlamda teşvik etmeleri bizi bu alanda çalışmamıza vesile olmuştur. Bize bu anlamda okulumuz öğretmenlerinden, öğrencilerimizden, velilerimizden çok anlamlı destekler oldu. Biz onlara da teşekkürlerimizi de sunuyoruz. Rabbim onlardan da razı olsun. Maraş’ımızın esnaflarından, Maraş’ımızın basın yayın kuruluşlarından da, Kaymakamlığımızdan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müzden, ilçe milli eğitim müdürlüklerimizden de destekler gördük. Rabbim onlardan da razı olsun.

 

Biz şuna inanıyoruz. Allah için yapılan en iyi, zerre kadar iyilik asla karşılıksız kalmaz. Rabbimizden niyazımız şudur ki, yaptığımız zerre iyiliğin yedi yüz misliyle ve ahseni kabul ile kabul edilmesini niyaz ediyoruz. Tekrar sizleri kutluyorum.

 

Kendinizle, ailenizle yaptığınız bu iyilikle gurur duyun ve Rabbinize sonsuz hamd edin” dedi.

Daha sonra söz alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Hasan Balbaba ise Kahramanmaraş’ta okullar arasında en yüksek bağışın yapıldığına işaret ederek: “Hacı Mehmet Kalay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin asil evlatları, Allah sizden ebedi razı olsun. Yaptığınız iyilik gerçekten çok kıymetli bir şey. Bugün Maraş’ta ki Yemen kampanyası için yapılan yardımların en büyüğü Hacı Mehmet Kalay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden geldi.

 

Kendinizle gurur duyun, Allah’a şükredin tabii her şeyden önce Allah’a şükredin. Ben bu anlamda okul müdürümüz Bilal hocama, emeği en çok geçen isimler var. Onlara teşekkür borcumuz var: Ali Gökmen Çimen hocama, Kadir Gülmez ağabeyimize ve nice emeği geçen siz kardeşlerimize, velilerimize, dostlarımıza sonsuz teşekkürler ediyoruz. Allah razı olsun.

 

Hacı Mehmet Kalay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin hamiyetperver evlatları bugün siz Yemen’de ki mazlumlardan taraf oldunuz. Suriye İdlib’te 800 bin yetime umut olmak için taraf oldunuz! Bugün siz mazlumlardan yana oldunuz. Safınızı belli ettiniz. Bu taraf girdiğiniz taraf yarın Riz-u Mahşerde inşallah sizlere şahitlik edecektir. Biz buna inanıyoruz. Tekrardan Allah sizden ebedi razı olsun, Allah sizden ebedi razı olsun, Allah sizden ebedi razı olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Hediye Çeki Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Hasan Balbaba tarafından okul idarecilerine teslim edildi.

Saçaklızade Vakfı Başkanı Ali Demirdöğen tarafından yapılan duanın ardından öğrenciler kendi topladıkları ayni yardımları da ulaştırmak üzere araçlara yüklediler.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2019, 01:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER