banner651

GÜVENÇ, İYİ BİR EĞİTİM ÖĞRETİM ŞART

Bütün Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da başlayan yeni eğitim ve öğretim yılı coşkuyla kutlandı.

 GÜVENÇ, İYİ BİR EĞİTİM ÖĞRETİM ŞART

 GÜVENÇ, İYİ BİR EĞİTİM ÖĞRETİM ŞART

Bütün Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da başlayan yeni eğitim ve öğretim yılı coşkuyla kutlandı.

Yeni eğitim ve öğretim hayatının başlaması münasebetiyle İçişleri Komisyon Başkanı ve Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç’te öğrencilerin coşkusuna ve heyecanına ortak oldu. 

Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Güvenç Erkenez İlköğretim Okulundan katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı. 

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına ilişkin açıklamalarda bulunan Güvenç, Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti. 

Türkiye’de ki genç nüfusa dikkat çeken Güvenç, “ Her kademede yaklaşık 20 milyonluk genç bir nüfusa sahibiz bu çok büyük bir zenginlik. Bu zenginliğin faydalı olması açısından iyi bir eğitim ve öğretim şart. Bu sebeple hükümetimizin politikaları baştan beri Milli Eğitime odaklanmıştır. “ Dedi. 

Son 10 yıldır Milli Eğitimin bütçesi savunma bütçesinin önüne geçmiştir diyen Güvenç, “ Her türlü teröre, saldırılara uğramamıza rağmen eğitimden ve eğitimin kalitesinden asla taviz vermedik. Bugün öğrenci başına düşen derslik sayılarını iyileştirdik. Ayrıca önemli ölçüde öğretmen atamaları yapmayı başarıyoruz.  İl Milli Eğitim Müdürümüzden aldığım bilgiler neticesinde görüyoruz ki akıllı tahta ve akıllı sınıf uygulamasını Kahramanmaraş’ta yüzde 70 civarında tamamlamış bulunuyoruz.” İfadelerini kullandı.

DAHA ÇAĞDAŞ BİR EĞİTİM 

Daha iyi bir eğitime ve daha çağdaş bir eğitime dikkat çeken Güvenç, ezberden kaçınan bir eğitim anlayışının öğrencilerin ufkunun açılmasıyla Türkiye’yi daha da ileriye taşıyabileceklerinin altını çizdi. 

Güvenç yaptığı açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi:  “ 3,5 milyon kitabı bu çocukların masalarına bırakmayı başarmış olarak bugün bu eğitim ve öğretim yılının sezonunu açıyoruz. Milli Eğitim yatırımlarına baktığımız sadece Kahramanmaraş’ta bu bütçe; 4 Trilyonun üzerindedir. İnsana ve eğitime yapılan yatırımlardan zarar etmeyiz, helal olsun. 

EN ÖNEMLİ YATIRIM İNSANA VE EĞİTİME YAPILAN YATIRIMDIR 

Bugün 13 bin öğretmenimiz eğitim ve öğretim sezonuna başlamış bulunuyor. Herkes bilmelidir ki bugün bu şehirde bin 50 tane okulumuz, 9 bin 600 dersliğimizde bugün ders başı yapıyoruz. Bu rakamlar çok önemli rakamlardır. Televizyonlarda gösterilen ve devlet diye izlediğimiz ülkelerin nüfusları bu kadardır. 

DEV BİR POTANSİYELİ YÖNETİYORUZ

Velilerimizin okulları, okul aile birliklerini yalnız bırakmamalarını rica ediyorum. Çocuklarımızın geleceği için, eğitimleri için her şeyi yapmamız gerekir. Bugün Türkiye teknoloji ihraç edemiyor ancak bu çocuklarımız yarın teknoloji üretecekler ve ihraç etmemizi sağlayacaklar. Eğitim mantalitemizi daha da geliştirmemiz lazım.” 

İçişleri Komisyon Başkanı ve Ak parti Kahramanmaraş Milletvekili Güvenç konuşmasının sonunda, çocukların zihinlerinin açık, kalplerinin ferah olmasını temenni ederek, yeni eğitim öğretim yılının başarılar getirmesini temenni etti.

 

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2017, 00:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER