banner651

GÜRPINAR, KAHRAMANMARAŞLI KADINLARLA BULUŞTU

Dulkadiroğlu Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ünlü sunucu İkbal Gürpınar'ı Kahramanmaraşlı kadınlarla buluşturdu.

 GÜRPINAR, KAHRAMANMARAŞLI KADINLARLA BULUŞTU

 GÜRPINAR, KAHRAMANMARAŞLI KADINLARLA BULUŞTU

Dulkadiroğlu Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ünlü sunucu İkbal Gürpınar'ı Kahramanmaraşlı kadınlarla buluşturdu.

Farklı konu ve konuklarıyla özel programlara imza atan Dulkadiroğlu Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ünlü sunucu İkbal Gürpınar'ı Kahramanmaraşlı hayranlarıyla buluşturdu. Kadının toplumdaki konumu üzerine Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde söyleşi yapan ünlü sunucu, programa gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
"Mutlu Kadın, Mutlu Toplum" konulu söyleşinin açılış konuşmasını Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, yaptı. Dulkadiroğlu Belediyesi olarak bu gibi etkinlikleri sıklıkla yaptıklarını hatırlatan Başkan Okay, kadının topluma ki önemine de vurgu yaptı.



Sosyal hayatın en önemli parçasının kadın olduğunu anlatan Başkan Okay, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Sosyal hayatımızın birçok alanında var olan, varlığıyla hayatımıza renk ve kalite katan değerli hanım kardeşlerimi saygı ve hürmetle selamlıyorum. Kadınlarımız toplumsal dünyamızın temel taşlarıdır. Onlara senenin belirli bir günün de değil, hayatın her aşamasında gereken önemi vermeliyiz. Hanım kardeşlerimizin temel hakları başta olmak üzere hayatın içerisinde etkin olma ve üretime katkıda bulunma gayretlerini desteklemeliyiz.  Dulkadiroğlu belediyesi olarak hanım kardeşlerimizin meslek edinmeleri ve istihdamı gibi konularda sürekli projeler üretmekteyiz. Hali hazırda devam etmekte olan kurslarımız mevcuttur. Ayrıca girişimcilik kursları marifetiyle de onlarca hanım kardeşimize girişimcilik sertifikaları verilmiştir. Bizler kendi imkânlarımız ölçüsünde hanımlara yönelik pozitif çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz. Buna mukabil, hanım kardeşlerimizden de şehrimizin toplam gelişim sürecinde katkılar bekliyoruz. Bu anlam da sahip oldukları her türlü görüş ve önerileri ile bize gelebilirler. En doğruyu ve en güzeli bulmak adına fikirlerimizi bir araya getirmeliyiz. Dulkadiroğlumuz’un geleceğini ‘Fikren, Ruhen, Fiilen Birlikte’ inşa etmeliyiz. Kadın ve erkek bakış açıları arasındaki olası farklılıkları bir çatışma nedeni olarak değil renkli bir geleceğin teminatı olarak değerlendirmeliyiz. Zira bizler aynı paydanın eşit unsurlarıyız. Kadınlar erkeklere ALLAH’IN emanetidir. Bizler bu emaneti en ulvi ölçülerle korurken gelecek nesillerimize de doğru bir gelenek bırakmış olacağız."


Başkan Okay, özel ve güzel bir söyleşiye imza atan ünlü sunucuya teşekkür ederek şunları söyledi: "Engin birikimiyle duygu ve düşünce dünyamıza sunacağı katkılardan ötürü Sayın İkbal Gürpınar hanımefendiye çok teşekkür ediyorum."
Başkan Okay'ın konuşmasının ardından ünlü sunucu İkbal Gürpınar, sohbetine özel bir şiirle başladı. Kadının toplumdaki önemi ve yön verdiği hususlar hakkında katılımcılara bilgiler veren Gürpınar, programa yoğun ilgi gösteren Kahramanmaraş halkına da teşekkür etti.
Gürpınar, program sonunda hayranları ile bir araya gelerek yeni çıkan kitabını imzaladı.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2017, 00:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER