banner651

GÜREŞTE DÜNYA 3. FEYZULLAH AKTÜRK’E GÖRKEMLİ KARŞILAMA

01-06 Ağustos 2017 tarihleri arasında Finlandiya’nın Tampere kentinde düzenlenen Gençler Dünya Güreş Şampiyonasında Serbest Stil, 120 kiloda mindere çıkan milli güreşçimiz Feyzullah Aktürk Dünya üçüncüsü oldu. Aslen Çanakkale li olan, Feyzullah çalışmalarına Kahramanmaraş Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezinde devam etmektedir.

 GÜREŞTE DÜNYA 3.  FEYZULLAH AKTÜRK’E GÖRKEMLİ KARŞILAMA
 GÜREŞTE DÜNYA 3.  FEYZULLAH AKTÜRK’E GÖRKEMLİ KARŞILAMA

01-06 Ağustos 2017 tarihleri arasında Finlandiya’nın Tampere kentinde düzenlenen Gençler Dünya Güreş Şampiyonasında Serbest Stil, 120 kiloda mindere çıkan milli güreşçimiz Feyzullah Aktürk Dünya üçüncüsü oldu. Aslen Çanakkale li olan, Feyzullah çalışmalarına Kahramanmaraş Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezinde devam etmektedir. Daha öncede bir çok Avrupa ve Dünya Şampiyonasına sporcular gönderen Kahramanmaraş TOHM Türkiye’nin madalya şampiyonu ili olarak en başarılı TOHM olarak göz doldurdu.

120 kiloda mindere çıkan milli güreşçimiz Feyzullah Aktürk ilk maçında karşılaştığı Bulgar rakibi Daniel Milanov Veselınov’u 3-0 skorla yenerken çeyrek finalde de İranlı rakibi Naeiim Rahim Hassanzadeh’e 3-1 yenildi. Daha sonra rakibinin finale çıkmasıyla birlikte repesaj hakkı elde eden Feyzullah, repesajda da Polonyalı rakibi Jakub Brylewski’yi 2-0 yenerek adını üçüncülük maçına yazdırdı. Feyzullah, üçüncülük maçında karşılaştığı Moğol rakibi Erdenetulga Davaadorj’u 3-0 gibi bir skorla galip gelerek bronz madalyanın sahibi oldu.

Başarılı güreşçimize Şampiyona dönüşü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde karşılama programı düzenlendi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Kahramanmaraş Türkiye Hazırlık Merkezi Koordinatörü Kadir Gemci, Sporcumuzun Antrenörleri, arkadaşları ve çok sayıda sporcu İdari bina önünde davullar zurnalar eşliğinde karşıladılar. Araçtan indiğinde Sporcumuzu ilk tebrik eden İl Müdürü Kabakcı oldu, şampiyon çiçeğini ve madalyasını İl Müdürü Kabakçı sporcumuzun boynuna astı. Burada bir konuşma yapan İl Müdürü Kabakcı şunları söyledi ” bu günlerde peş peşe bir çok sporcumuzla Avrupa Dünya Şampiyonalarında  rüzgar gibi esiyoruz, her hafta bir sporcumuzu karşılıyoruz, şimdide Kahramanmaraş Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (Tohm) sporcumuz Feyzullah kardeşimizin Güreş te Dünya üçüncülüğünün sevincini sporcumuz ile birlikte yaşıyoruz. Sporcumuzu tebrik ediyorum.” dedi. Buradan İl Müdürlüğü makam odasına geçildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı makam odasında Sporcumuzu, Antrenörlerini ve Kahramanmaraş TOHM Koordinatörü Kadir Gemci’yi tebrik ederek Dünya 3. Sü Feyzullah Aktürk’e altın takarak ödüllendirdi. İl Müdürü Kabakcı burada yaptığı konuşmada “ Kahramanmaraş Tohm Projesini ilimize kazandırdığımız günden bu güne bir çok başarılar elde edildi Şairin dediği gibi “tohum saç, bitmezse toprak utansın. Sen koşmana bak çatlarsa doğuran kısrak utansın” bu doğrultuda Devletimizin bize sunduğu imkanları en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Bu yıl sonunda inşallah 5 yıldızlı otel konforunda Merkez Spor Kompleksi içerisine bir Olimpik Hazırlık merkezi ihalesini yapıyoruz. Bu tesisside ilimize kazandıracağız. Sporcumuzu ve Antrenörleri tebrik ediyorum” dedi ziyaret sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi.

            

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2017, 04:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER