banner651

GÖKSUN’DA ASANSÖRLER DENETİM VE KONTROL ALTINDA

AYDIN, BİNALARIN GÜVENLİ İNŞAA EDİLMESİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

 GÖKSUN’DA ASANSÖRLER DENETİM VE KONTROL ALTINDA

 GÖKSUN’DA ASANSÖRLER DENETİM VE KONTROL ALTINDA

 

Göksun Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin 45. Maddesi gereğince inşa edilen 4 katlı binalarda asansör zorunluluğu nedeniyle ilçedeki binalarda bulunan asansörleri denetim ve kontrol altına aldığını bildirdi.

 

Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ilçede inşa edilen binaların imar ve şehir planına uygun olmalarının yanında başta deprem olmak üzere donanımları ile de güvenli inşa edilmesine büyük önem verdiklerini söyledi.

 

Yasa gereği dört kat üzerinde inşa edilen binalarda asansör kullanımının zorunlu olduğunu belirten Başkan Aydın, şunları kaydetti:

 

“Belediye olarak ilçemizin gelişmesi ve güzelleşmesi için her alanda çalışmalar yapıyor, mücadele veriyoruz. Kavşaklar şehri olan Göksun’da artan konut ihtiyacını karşılamak üzere bu alanda faaliyet gösteren firmalar tarafından inşa edilen yeni binaların sayısı süratle artmaktadır. Tabi bizde bu noktada yapılan binaların imar ve şehir planına uygun olarak inşa edilmelerini başta belediye meclisimiz ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz aracılığı ile sağlama gayreti içindeyiz. Gerek yasa gereği gerekse de modern dünyanın gereği doğrultusunda vatandaşlarımızdan gelen talepler neticesinde yeni binalarda asansör kullanımı hızla artış gösteriyor.”

 

Artan taleple birlikte asansörlerin uygunluk ve periyodik kontrollerinin yetkili firmalar tarafından yapılmasının zorunlu hale geldiğini ifade eden Başkan Aydın, açıklamasına şöyle devam etti:

 


“Bu artış beraberinde bizlere yeni sorumluluklar yüklemiştir. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın ‘Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği’ kapsamında, bakanlık tarafından bu konularda yetki belgesi verilen bir firma ile sözleşme yapmak suretiyle ilçemizdeki tüm asansörleri kontrol altına aldık. Bu çalışma ile vatandaşlarımız, güvenli insan ve yük taşımaya uygun olduğu onaylanan ve düzenli olarak kontrol ve bakımları yapılan asansörleri kullanma imkanına kavuşmuşlardır.

 

Uygulamanın ilçe halkına hayırlı olmasını temenni eden Başkan Aydın, inşat sahipleri ile bina yöneticilerinin de, ‘Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği’ kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirme konusunda hassasiyet göstermelerini istedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER