banner651

GİRİŞİMCİLİKTE 4'ÜNCÜ SIRADAYIZ

ORTAYA KONAN HEDEFLER BİZE UMUT VERİYOR

GİRİŞİMCİLİKTE 4'ÜNCÜ SIRADAYIZ

 Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Kahramanmaraş Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nde girişimcilik eğitimi alan kursiyerlere sertifika töreni yapıldı. Törene katılan KOSGEB Başkanı Recep Biçer, Kahramanmaraş'ın girişimcilik konusunda 4'üncü olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KMESOB) Başkanlığı Konferans Salonu'nda yapılan törene KOSGEB Başkanı Recep Biçer'in yanı sıra AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Mehmet Uğur Dilipak, Nursel Reyhanlıoğlu ve ilgililer katıldı. Programda konuşan KOSGEB Başkanı Recep Biçer, KOSGEB'in kendi işini kurma bakımından birçok fırsat sunduğunu söyledi. Kahramanmaraş girişimcilik kursiyeri bakımından Türkiye dördüncüsü olduğunu belirten Biçer, 300 bin kişinin 4 yıl boyunca KOSGEB kurslarından geçtiğini ifade etti. Biçer şunları kaydetti: 
TÜRKİYE ÇOK MESAFE KAYDETTİ
"Güzel bir vesile için buradayız. Girişimciliği KOSGEB olarak önemsiyoruz. KOSBGEB Kobilerin ve Girişimcilerin hamisidir diye iddialı bir söylemde bulunmak istiyorum. Malumunuz Türkiye son 10-12 yılda çok büyük ilerlemeler kat etti. Dünya Ekonomisi çalkantılarla boğuşurken, Türkiye ekonomisi belli bir noktaya geldi. Daha da ilerleyecektir. Buna da KOSGEB olarak küçük bir faydası olduysa ne mutlu bizedir. Girişimcilik bu milletin ruhunda ve genlerinde olan bir şey ama belki son yıllarda 50-60 yılda yaptığımız hata çocuklarımızı iş için devlete yönlendirmektir. 
Kendi işini kurma anlamında çok güzel imkânlar var. Eğitim sisteminin bunda çok büyük etkisi var. Benim bir kardeşim Finlandiya'da yaşıyor. Finlandiya eğitim sistemi Türkiye tarafından da örnek alınmaya çalışılan bir eğitim sistemi. Dünya'da da oldukça önlerde olan bir eğitim sistemi. Yeğenlerime ne öğrendiklerini sorduğumda ütü yapmadan, gerçek hayata hazırlamak yönünde eğitim sistemi olduğunu söyledi. Üniversitelerde bu durum yavaş yavaş müfredata giriyor. Çocuklarımızı yavaş yavaş gerçek hayata hazırlamalıyız. 
Günümüzde 4 yıllık üniversite mezunu olmak yetmiyor. Artık hırpalayıcı bir rekabet var. Üniversite sayımız çoğaldı. Mezunlarımız çoğaldı. Dolayısıyla bunların hepsini Kamu'da istihdam etmemizin anlamı yok. Biz kendi girişimciliğimizi yapalım. Kendi işimizi yapalım. Hedef olarak 4 yıldır girişimcilik eğitimi yapıyoruz. 300 binden fazla insanı girişimcilik kursundan geçirdik. KOSGEB olarak odalarla, borsalarla yaptığımız eğitim programlarına devam ediyoruz. Bizimle işbirliği yapan kurumlara müteşekkilim. 
KOSGEB olarak yaptığımız çalışmalardan 20 binden fazla insanımız iş sahibi oldu. Bunlara 300 milyonun üzerinde bir katkı sağladık. Kahramanmaraş girişimcilikte İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra 4'üncü sırada yer alıyor. Bunların birçoğu da kadın girişimcilerimiz, salonda da birçok kadın girişimci var. Girişimci arkadaşlarımıza başarılar diliyorum."
BU FIRSAT İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak ise "Bende bir girişimci olarak 2 yıl önce sertifika mı almıştım. Ancak KOSGEB'in hedeflerine ulaşamadım ama sizlerin ulaşacağına inanıyorum. O sertifikayı iş olsun diye alamamıştım. Şartları yerine getirdim. 1996 yılında mezun olduğumuzda özellilke ülkemizde 5 Nisan kararları vardı. İnsanlar kendi kendilerine konuşuyorlardı" diyerek, şunları söyledi:
"Hiçbir şekilde ümitleri yoktu. Devlet hazır olanı alıyordu. Şuan ki geldiğimiz nokta da Devlet hazırı almak yerine, girişimci olmak isteyenlere çok büyük destekler veriyor.insanların KOSGEB ile ilgili bazen haberleri olmuyor. Bizde bu şeklide bir sertifikanın olduğunu söylüyoruz. Vehbi Koç'ta hamallık ipini saklardı. Sizlerde ileri de bu ülkenin Vehbi Koç'ları ve Sakıp Sabancı'ları olacaksınız. Buna inanın. 1996'da yılında hiçbir şekilde esnaflığı düşünmüyordum ama ülkenin getirdiği şartlar, o kadar ağır ve zordu ki, insanlar İMF ile yatıp, İMF ile kalkıyorlardı. Memuriyet hayatına girerken 2-3 yıl içerisinde kendi işimi kuracağımı söyledim ve öyle bir imkân yoktu. Şuanda var, gençlerimiz bunu iyi değerlendirmelidir."
ORTAYA KONAN HEDEFLER BİZE UMUT VERİYOR
Girişimcilik Kursuna katılan ve sertifikasını alan Girişimci Fehmi Tatan da, girişimcilere ellerini taşın altına atmalarını ve kendi fırsatlarını değerlendirmelerini önererek, "Bundan bir ay önce katıldığım, KOSGEB Kursu'nu tamamladım. Bugün karşınızda kendi işini kurmuş birisi olarak bu toplantıya katılıyorum. Bu şansı bize verdiği için başta KOSGEB'e teşekkür ediyorum" dedi. Tatan, şunları söyledi:
"Üniversiteden bir yıl önce mezun oldum makine mühendisiyim. Bir yıl gözlem yaptıktan sonra kendi işimi kurmaya karar verdim. Bu tabi ki kolay bir şey değildi. Bir iş kurmak cesaret gerektiriyor. Bilgi yetenek ve maddi destek gerektiriyor. Fakat KOSGEB'in yeni girişimcilere verdiği desteği öğrendikten sonra, insanın umutları biraz daha artıyor. Ailesi dışında destek görmek umutlarını ve cesaretini artırıyor. Burada bunu gördüm. Girişimcilik desteğini aldıktan sonra bu kursa katılmaya karar verdim. Kursta çok faydalı bilgiler öğrendiğime inanıyorum. 
Kursa girmeden önce kendi alanımla ilgili donanımlara sahipken, kurstaki danışmanların bize vermiş olduğu bilgilerle iş Dünyası'na nasıl bakılır, sadece işi bilmekle sınırlı değil, plan, program bunlar hakkında yeterli bir donanımı kazandık. Şuanda yeni olmam itibariyle bir iş tecrübesi size aktaramayacağım. Bizim gibi gençlere böyle bir destek sunulduğu için teşekkür ediyorum. Girişimcilik cazip gelmeyebilir. Ancak ben girişimci arkadaşlara taşın altına elini atmalarını, kendi fırsatları değerlendirmelerini öneriyorum. Sistemi eleştirmekten vazgeçip, bu sisteme bir şeyler katmaya çalışmalarını tavsiye ediyorum. Biz beklersek ülke gelişmez. Ortaya konulan hedefler bize umut veriyor. Demek ki ülkemizde ilerleme var ve bizde buna katkı sağlamak istiyoruz."
Daha sonra kursiyerlere sertifikaları törene katılan ilgililer tarafından verildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER