banner651

GEVHER; “PARALEL YAPI TÜREMEMESİ İÇİN AKLI İYİ KULLANMALIYIZ”

GEVHER; “PARALEL YAPI TÜREMEMESİ İÇİN AKLI İYİ KULLANMALIYIZ”

GEVHER; “PARALEL YAPI TÜREMEMESİ İÇİN AKLI İYİ KULLANMALIYIZ”

 Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher KMTSO’ nın meclis oturumuna konuşmasıyla damga vurdu.

GEVHER; “PARALEL YAPI TÜREMEMESİ İÇİN AKLI İYİ KULLANMALIYIZ”

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Meclis oturumunda misafir konuşmacı olarak katılan Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher,  diyanet teşkilatı olarak bu darbeden ders alınmasını istedi “Kur’an-ı ticaret menşei yaparak dini söylemlerle bu Ülkenin bir daha karanlığa düşmemesi için elimizden geleni yapacağız dedi.

KMTSO 39’uncu Meclis Toplantısı, Başkan Hanifi Öksüz’ün moderatörlüğünde gerçekleştirildi. İl Müftüsü Muhammet Gevher’in katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda konuşan Müftü Gevher, önemli açıklamalarda bulundu. Gevher; “Şunu herkese bir kez daha ihtar ediyorum. Ülkemiz dünya tarihinde görülmemiş çirkin bir darbe girişimi geçirdi. Tarihte eşi benzeri görülmemiş malum darbe sözüm ona din menşeliydi. Bu darbeyi Allah’ın lütfü, halkımızın, milletimizin büyük gayretiyle atlattık. Ancak bununla ilgili söylenecek her şey söylendi, söz kalmadı. Ama bizim bundan sonra, işadamları, öğretmenler, diyanet teşkilatı olarak bu milletin bir daha Kur’an-ı ticaret menşei yaparak, dini söylemlerle bu Ülkenin bir daha karanlığa düşmemesi için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Bundan sonra herkes zekâtını verirken, altını çizerek belirtiyorum ki, Kurbanlarını vekâlet yoluyla kesmeye verirken iki defa değil on defa düşünecek. Ve bu gün İslam âleminin içine düştüğü durumda şu vardır. Allah Kur’anı okuyup, düşünüp uygulayasınız diye indirdim buyuruyor. Aklınızda kilitler mi var? Diye bize buyuruyor. Bundan sonra kafamızı hiçbir kuruluşa, hiçbir teşkilata sözüm onlara cemaate hiçbir şekilde kiraya vermeyeceğiz. Bizim tek mürşidimiz var Hz Kur’an ve onun muallimiz Hz. Peygamberimizdir. Severiz sayarız ama onların bizi cennet ve cehenneme yönlendirmesine asla fırsat veremeyiz.”

VAHİT, AKIL, İLİM ÜÇLÜSÜNÜ İYİ KULLANMALIYIZ

 İl Müftüsü Gevher; “Tek ölçü Kuran, sünnet ve aklı kullanmaktır. Burada şunun altını çizerek söylüyorum. Büyük alim Ordinaryüs Profesör Muhammed Hamidullah’ın bir sözü; “Asıl karakterler ve büyük beyinler sipariş üzerine hareket etmezler.” İslam âleminin bu gün gerilerde görünmesi iç fitne ve sipariş üzerine hayatların birine bağlanmasıdır. Bu hususta bundan sonra paralellerin türememesi için sen ben yok, elimizden gelen gayretle Vahiy, Akıl ve İlim üçlüsünü kullanmak olmalıdır.            

KUR’AN TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNÜ YASAKLAR

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher konuşmasının sonunda; “ Bir insanı haksız ve kanunsuz yere öldürmenin bütün insanları öldürmek gibi, bir insanı yaşatmanın bütün insanları yaşatmak gibidir. Kur’an terörü, olumsuzluğu, birbirinize yan bakmayı, haset etmeyi tamamen yasaklayan, bütün unsurları ile inanan ve inanmayan insanlara mutluluk bahşeder. Çünkü kurandaki ayetler öyledir.”

Kahramanmaraş Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Hanifi Öksüz FETÖ terör örgütünün yapılanmasının okul çağından itibaren başladığını belirtti. Öksüz, “Devletimize düşen görev bu yapılara asla izin verilmemesi. Bu konuda gerekli tedbirlerin devletimiz tarafından alındığını görüyor ve bugün geleceğimize daha güvenli bakıyoruz. Bize düşen görev de aklımızı ve mantığımızı kullanarak inançlarımızı istismar kurbanı etmemek, amaçlarından emin olmadığımız oluşumların içerisinde yer almamaktır” şeklinde konuştu.

 

HATA YAPTIĞIMIZ YERİ BULMAMIZ LAZIM

 “Biz nerde hata yaptık, biz bundan nasıl bir ders almalıyız” konularının tartışılması gerektiğine değinen Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Meclis Başkanı Hanifi Öksüz, “Körü körüne bir oluşumun peşinden gitmemeliyiz. İnancımızı en iyi şekilde yaşamak istiyorsak, Kuran’ı kendimize kılavuz edinip, bilmediğimiz konularda devletimizin Diyanet İşleri’ni kendimize referans almalıyız. Aynı şeyi eğitim için de söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

HABER: HACI ALİ GÜNEÇIKAN

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2016, 05:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER