GENÇLİK ŞÜHEDANIN İZİNDE

Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın, “Gençlik Şühedanın İzinde” sloganıyla 81 ilde düzenlediği “Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı” Kahramanmaraş İlimizde de 103. sene-i devriyesinde 07 Ocak 2018 tarihinde 150 metrelik al bayrak açılarak sporcularımız, antrenörlerimiz, kurum personelimiz ve çok sayıda vatandaşlarımızın katılımıyla gerçekleştirildi.

 GENÇLİK ŞÜHEDANIN İZİNDE

 GENÇLİK ŞÜHEDANIN İZİNDE

Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın, “Gençlik Şühedanın İzinde” sloganıyla 81 ilde düzenlediği “Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı” Kahramanmaraş İlimizde de 103. sene-i devriyesinde 07 Ocak 2018 tarihinde 150 metrelik al bayrak açılarak sporcularımız, antrenörlerimiz, kurum personelimiz ve çok sayıda vatandaşlarımızın katılımıyla  gerçekleştirildi.

Sarıkamış Şehitleri anma yürüyüşü öncesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı Günün anlam ve önemine dair bir açıklama yaptı. Kabakcı “ Bu gün burada tüm gençlerimiz personellerimiz ve vatandaşlarımızın katılımıyla bundan 103 yıl önce ülkemizin istikbali için topraklarımızı düşman işgalinden kurtarmak adına her türlü imkansızlıklara rağmen Sarıkamış’ın o zor hava koşullarında eksi 20-30 dereceler de kahramanca şehit olan ecdadımızı anmak için bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Bu vatanın evlatları bizlere hürriyetimizi bağımsızlığımızı kazandıran ecdadımızı hiç unutmayacaktır.” dedi.   

Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz organizasyonunda Gençlik Merkezi önünden başlanarak şehir merkezinden Tekbirler eşliğinde yürünerek, Şeyh Adil Mezarlığı Şehitliğinde tamamlandı. Kahramanmaraş şehitliğinde Sarıkamış Şehitlerine ve tüm vatan toprakları için şehit olmuş aziz şehitlerimize kuran tilaveti ve Fatihalar ruhlarına gönderilerek, yad edildi. Şehitlik Programı sonunda katılımcılara Büyükşehir belediyemiz tarafından çorba ikramı yapıldı.

            

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2018, 23:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER