banner651

GENÇ KAMEK’TEN MUHTEŞEM PROGRAM

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Genç KAMEK Yaz Kursları’nın kapanışı sergi açılışı ve muhteşem bir programla sonlandı.

GENÇ KAMEK’TEN MUHTEŞEM PROGRAM

 

GENÇ KAMEK’TEN MUHTEŞEM PROGRAM

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Genç KAMEK Yaz Kursları’nın kapanışı sergi açılışı ve muhteşem bir programla sonlandı.

 

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda ilk olarak 80 kursiyerin yaptığı 300’den fazla ürünün yer aldığı sergi açılışı gerçekleştirildi.

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç tarafından açılışı gerçekleştirilen sergide Takı-Tasarım, Karakalem, Resim, Ebru ve Tezhip Sanatı kursiyerlerinin kurs süresi boyunca hazırladıkları el emeği göz nuru ürünler sergilendi.

 

Sergi açılışının  ardından büyük salonda gerçeklene kapanış programı Başkan Erkoç’un açılış konuşması ile başladı.

 

17 BİN KİŞİYE EĞİTİM

 

Başkan Erkoç burada yaptığı konuşmasında KAMEK’te kurulduğu günden bu yana 17 bin kişiye eğitim verildiğini hatırlatarak adeta bir halk üniversitesi görevi gördüğünü söyledi.

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman halka hizmetin en iyisini sunma gayretinde olduklarını ifade eden Başkan Erkoç: “Biraz önce açılışını gerçekleştirdiğimiz sergide genç kardeşlerimizin yapmış olduğu birbirinden harika eserleri inceledik. KAMEK’i kurarak halkımıza hizmet verme noktasında ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu gördük. Adeta bir halk üniversitesi gibi çalışan KAMEK bugüne kadar 17 bin vatandaşımıza kurs vermiş. Bu kursiyerlerimizin bazıları kendini geliştirme adına, bazıları meslek sahibi olma adına bazıları da aile bütçesine katkıda bulunma adına bu kurslarımıza katılmış. Bu kurslarımıza katılarak sertifikalarını alan birçok vatandaşımız kendi işyerini kurarak kendi işinin patronu olmuş ve yaptığı üretim ve ticaretle aile bütçesine ciddi manada katkı sağlamaya başlamış” diye konuştu.

 

ABDAL HALİL AĞANIN TORUNLARINA EĞİTİM

 

Genç KAMEK bünyesinde 7-15 yaş grubuna kurs verildiğini de hatırlatan Başkan Erkoç sözlerini şöyle sürdürdü: “Büyükşehir Belediyesi olarak sadece yetişkinlerimize değil, çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik kurslarımız da devam ediyor.

 

Bunun yanı sıra düğünlerimizin ve eğlencelerimizin vazgeçilmezi olan Milli Kahramanımız Abdal Halil Ağa’nın torunlarını da günümüzün gelişmesine ayak uydurmak adına onlara da keman başta olmak üzere çeşitli kurslar veriyoruz. Bu kardeşlerimiz de bu yeni sisteme adapte olacak yine düğünlerimizi, eğlencelerimizi şenlendirmeye devam edecekler.Ayrıca bu kardeşlerimiz Sıra Gecesi gibi programlar yaparak konser de verecekeler.”

 

KAHRAMANMARAŞ’I SANATIN MERKEZİ YAPMAK

 

Büyükşehir Belediyesi olarak insanlara hizmet etmeye devam edeceklerini kaydeden Başkan Erkoç: “Biz bu kursları çok önemsiyoruz. Özellikle insanlarımızın daha donanımlı daha vasıflı olması için her türlü gayret ve çabayı gösteriyoruz. Her alanda eğitim-öğretimde, sporda, sanatsal faaliyetlerde meslek edindirme alanında başta olmak üzere çok önemli çalışmalara imza atmaktayız. Bir yandan yaz spor okulları düzenlerken on binlerce çocuğumuza sportif faaliyetler sunarken spor alanlarını oluştururken bu tür kurslarla çocuklarımızın bir zanaatkâr olması, bir sanatının olması, bir hobisinin olması, bir el becerisinin olması istiyoruz.

Bugün burada çocuklarımızın yaptığı eserler yarın güzel bir şaheser olabilir. Bu kardeşlerimizin içinden yarın nice şairler, yazarlar, fikir adamları, sanatçılar, hal ozanları çıkabilir. Çünkü bu işin membası burası. Aşık Mahsuni’ler, Abdurrahim Karakoç’lar, Necip Fazıl’lar, Erdem Bayazıtl’lar hepsi buradan çıkmış. Bizim burada amacımız, edebiyatın, şiirin başkenti olan Kahramanmaraş’ımızı sanatın da merkezi yapmak.  Her bir çocuğumuza, gencimize, vatandaşımıza bir enstrüman çalması, bir sanatı icra etmesi gibi bir gayretimiz var ve sizlerden gelen talepler doğrultusunda bu kurslarımız devam edecek. Burada kurslarımızda kursiyerlerimize kurs veren hocalarımızı da tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından tüm kursiyerler adına yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Erkoç’a iki kursiyer bir buket çiçek takdim ederek teşekkür ettiler.

Daha sonra Genç KAMEK kursiyer ve hocaları hep birlikte yılsonu pastası kestiler. Pasta kesiminin ardındanGenç KAMEK bünyesinde gençlere yönelik verilen yabancı dil, halk oyunları, bağlama, gitar, keman kursiyerleri sahne alarak hünerlerini sergilediler.

Programın sonunda Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ayşe Taşkıran ile Mesleki Eğitim Şube Müdürü Mustafa Tuncer Okumuş, kurs veren hocalara birer buket çiçek takdim ederek teşekkür ettiler.

Yaz dönemi kurslarına katılan kursiyerlere katılım sertifikaları da kurs hocaları tarafından verilmesinin ardında program sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2018, 02:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER