banner651

‘GELECEK İÇİN GERİ DÖNÜŞÜM’

Kahramanmaraş Belediye Başkan Vekili Cevdet Kabakçı, toplumun ürettiği ve tükettiklerinden sonuna kadar yararlanması gerektiğini söyledi.

‘GELECEK İÇİN GERİ DÖNÜŞÜM’
Kabaçık, Çevre Koruma ve Ambalaj Atıklarını Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) tarafından yürütülen ''Gelecek için geri dönüşüm'' projesi kapsamında Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''eğiticilerin eğitimi'' seminerinde yaptığı konuşmada, 20. yüzyılın başında uygulanan vahşi sanayi devriminin doğal dengeyi bozmaya başlaması nedeniyle tabiatın da dengesi bozulduğunu söyledi. 



Tabiata yapılan her haksız müdahalenin bedelinin insanlığın çok ağır olarak ödemeye devam ettiğini hatırlatan Kabakçı, ''Onun için günümüzde toplumlar ürettikleri ve tükettiklerinden sonuna kadar yararlanmaları gerekiyor. Çevresini kirletmeyen bir toplum ortaya çıkartmamız lazım. Bunun için de çocukluktan başlayan eğitimle çevre bilincini evlatlarımıza yerleştirmemiz şart'' diye konuştu. 
Kabakçı, Kahramanmaraş Belediyesi'nin çevresel atıkların geri dönüşümle kazandırılmasına katkı yapmaya devam ettiğini sözlerine ekledi. 
ÇEVKO eğitmeni Hayri Dağlı ise 2 yıldır yürütülen çalışmalarda olumlu sonuçlar almaya başladıklarını ifade etti. Proje kapsamında Kahramanmaraş'ta 30 okuldan 60 öğretmeni davet ettiklerini dile getiren Dağlı, öğretmenlerin duyarlılığının önemine işaret etti. Toplantıda, projeye katkılarından dolayı Kabakçı'ya plaket verildi. Toplantıda ayrıca katılımcılara proje ile ilgili ayrıntılı bilgiler verildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER