banner651

BAŞKAN OKAY'IN 18 MART ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ MESAJI

OKAY, “GEÇMİŞTEN ALACAĞIMIZ ÇOK BÜYÜK DERSLER VAR”

BAŞKAN OKAY'IN 18 MART ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ MESAJI

 

BAŞKAN OKAY'IN 18 MART ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ MESAJI
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay: "18 Mart 1915, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihidir" dedi. 
Başkan Okay, Çanakkale'nin düşman işgalinden kurutuluşunun 100. Yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Okay, "Bir karış vatan toprağını vermemek için canını ortaya koyan şehitlerimizi rahmetle anıyoruz" diyerek, mesajını şu şekilde sürdürdü: "Bu tarih, gerek taarruz gerekse savunma savaşlarının başarılarıyla dolup taşan Türk kahramanlık tarihinin en onur verici, en parlak sayfalarından biridir. Sevinç ve coşkuyla kutladığımız Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümünde, bu güzel vatanımız için canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve özlemle yâd ediyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun."
Başkan Okay, mesajını şöyle sürdürdü: "Çanakkale Zaferi'yle, Türk toplumunda millet olma bilincinin tohumları tekrar yeşermiş ve Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması adına çok önemli bir adım atılmıştır. Üzerinde yaşadığımız bu kutsal topraklarda her zaman ve her şartta al bayrağımızın dalgalanacağına olan kanaatimiz tamdır. Bu gün ülkemiz ve milletimiz üzerinde kötü emelleri olan dış güçlerin geçmişten alacakları çok büyük dersler olduğu kanaatindeyim. Dört bir yanı Şehit kanlarıyla sulanmış, aynı bayrak altında yaşamayı ülkemizin bölünmez bütünlüğü içerisinde sonsuza kadar hür ve bağımsız kalacağına and içmiş bir neslin varlığı bu topraklar için canını veren aziz Şehitlerimizin ruhunu şad edecektir" 
HABER MERKEZİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER