GELECEĞİN MESLEĞİ ULUSLARARASI TİCARET VE LOJİSTİK

KSÜ Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümüne öğrenciler büyük ilgi gösteriyor. 2016 yılından itibaren ÖSYM tarafından ilan edilen kontenjanların tümüne yerleştirme yapılmış olması öğrencilerin ilgisini bu bölümü ilgisini fazlasıyla göstermesine neden oldu.

GELECEĞİN MESLEĞİ ULUSLARARASI TİCARET VE LOJİSTİK

  

GELECEĞİN MESLEĞİ ULUSLARARASI TİCARET VE LOJİSTİK

KSÜ Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümüne  öğrenciler  büyük ilgi gösteriyor.   2016 yılından itibaren ÖSYM tarafından ilan edilen kontenjanların tümüne yerleştirme yapılmış olması  öğrencilerin ilgisini bu bölümü ilgisini fazlasıyla göstermesine neden oldu.  

 

ULUSLARARASI TİCARETTE SIÇRAMA YAPAN TÜRKİYE VE GELECEĞİN MESLEĞİ ULUSLARARASI TİCARET VE LOJİSTİK

2000 yılında 7,59 trilyon dolar civarında olan dünya ihracatı yaklaşık 3 kat artış göstererek 2017 yılında 22,62 trilyon doların üzerine çıkarken, aynı dönemde Türkiye’nin ihracatı ise 27 milyar dolardan, yaklaşık altı kat artış göstererek 157,1 milyar dolara ulaşmıştır. 2000 yılından günümüze Türkiye’nin ihracatındaki artış oranı, dünya ihracatındaki artış oranının yaklaşık iki katı düzeyinde gerçekleşmiştir.

Gelecek hedeflerimiz açısından “Küresel Rekabette Bizde Varız” diyebilmemiz, ülkemizin ihracat rakamlarını çok daha ileri düzeylere taşımamızla mümkün olacaktır. Ülkemizin Uluslararası Ticarette daha büyük hedeflere ulaşmasının yolu aynı zamanda Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetiminde de başarılı olmaktan geçmektedir. Endüstri 4.0’ın giderek etkilerini artırmaya başladığı günümüz dünyasında, ülkemiz ekonomisinin dünya ekonomileri arasında hak ettiği yeri alabilmesi açısından belki de en önemli çalışma alanını ise Uluslararası Ticaret ve Lojistiğin oluşturduğu söylenebilir.

21. yüzyılda ülkemizin dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olması açısından büyük önem taşıyan uluslararası ticaret ve lojistik alanında, kalifiye personel yetiştirmek amacıyla kurulan KSÜ Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümüne, eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlamış olduğu 2016 yılından itibaren ÖSYM tarafından ilan edilen kontenjanların tümüne yerleştirme yapılmış olması, genç arkadaşlarımızın bu bölüme olan üst düzeyde ilgisini göstermektedir.

2018-2019 eğitim-öğretim yılında da, gelecek planlamalarında Uluslararası Ticaret ve Lojistik alanını kariyer tercihi olarak belirleyen öğrenciler  KSÜ Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümüne kayıt yaptırmayı sürdürüyor.  

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2018, 07:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER