GELECEĞİN ASLANLARI YETİŞİYOR

GELECEĞİN ASLANLARI YETİŞİYOR

GELECEĞİN ASLANLARI YETİŞİYOR




HABER: MAHMUT BEYAZ

 2 yıl önce Kahramanmaraş’ta eski futbolcu Yahya Canlı’nın girişimleriyle kurulan Kahramanmaraş Galatasaray Futbol Okulu, Türk futboluna ve Kahramanmaraş futboluna temiz, ahlaklı ve yetenekli sporcular kazandırmayı amaçlıyor.

Kahramanmaraş Galatasaray Futbol Okulu kısa sürede ortaya koyduğu misyonla Kahramanmaraş halkının futbol okulları arasında birinci tercihi haline geldi. Gelecek yıllarda Galatasaray Profesyonel Futbol Takımının formasını giyecek sporcuların yetiştirilmesinin yanı sıra Galatasaray örf ve adetlerine bağlı; rakibe, hakeme, seyirciye saygılı; fair-play ilkelerine bağlı sporcular yetiştiren Kahramanmaraş Galatasaray Futbol Okulu, çalışmalarına devam ediyor.

06-16 yaş arası sporculara futbol eğitiminin alt yapısını sunan Kahramanmaraş Galatasaray Futbol Okulunda sporcular, Antrenörlerinden futbolun inceliklerini öğreniyorlar. Kahramanmaraş'tan futbolcu çıkmıyor imajını kıracaklarını ifade eden Kahramanmaraş Galatasaray Futbol Okulu Koordinatörü Yahya Canlı, 46 numaralı futbolcuyu Galatasaray'a kazandıracaklarını ifade etti.

Canlı, Galatasaray futbol okulunu açmakla Kahramanmaraşlı sporseverlere heyecan kattıklarını belirterek şöyle konuştu: “Biz Kahramanmaraş Galatasaray Futbol Okulu olarak bu girişimde bulunmadan önce Kahramanmaraş'ın futboldaki konumunu, kazanımlarını ve götürülerini analiz ettik. Alt yapı anlamında gücünü kaybetmiş olan Kahramanmaraş'ı yeniden canlandırmak için harekete geçtik. Bunu da başardığımızı düşünüyorum” dedi. Canlı, şunları söyledi:

“Yapılan çalışmaların; aile-sporcu ve Futbol okulu ile birlikte iç içe ve samimi bir havada yapılması  özellikle çocuklarını izleyen aileleri mutlu etmektedirler.  6-16 Yaş arası alınan sporcular kendi yaş ve fizik gruplarına göre çalışmalarını yapmaktadırlar. Çalışmalarda sadece  futbol değil, aynı zamanda güncel yaşam tarzları, pediatrik davranış özellikleri, örf ve adetlerimiz ile birlikte ''iyi birey-iyi vatantaş ve iyi sporcu'' temaları işlenmektedir. Sporcular saha çalışmalarında özellikle, koordinasyon gelişimleri, vuruş teknikleri  ve kurallar hakkında bilgilendirmelerle birlikte, beslenme ve fiziksel gelişimler hakkında eğitici bilgiler verilmektedir. Geleceğin yıldız adayları olarak gösterilen bu sporcular aynı zamanda Galatasaray ruhunun temeli olan ''iyi birey-iyi vatantaş ve iyi sporcu'' felsefesiyle gelecekteki hayallerini en üstte tutan ve işini sevmekle beraber, sorumluluk sahibi kişiler olma yolunda takım ruhunu yaşatır anlayışıyla; aile-okul-futbol üçgeninde verilen eğitimlere çok kısa sürede adaptasyon yaparak  katılmaktadırlar. Futbol okulumuz sadece futbolcu yetiştirmek değil, bilinçli sporcu olma yolunda aday kişileri topluma hazırlayabilmektedir.”

 “Ailelerin coşkuyla izlediği evlatlarına verilen eğitimi yerinde izleyerek emin ellerde eğitim alan çocukları için hava şartlarına rağmen, onların heyecanlarına ortak olmaktadırlar.” diyen Canlı, Kahramanmaraş Galatasaray Futbol Okulumuz, Galatasaray camiasına hizmet etmekle beraber, Kahramanmaraş futbolunun özlemle beklediği  46 Numaralı futbolcu özleminin kısa sürede giderileceğini belirterek,   bunun çok uzak bir hayal olmadığı söyledi.  Eğitimlerini yıl boyu sürdürdüklerini çalışmalarını yaz kış demeden verimli bir şekilde gerçekleştirdiklerini ifade eden Canlı, şöyle devam etti:

"Kahramanmaraş'ta alt yapı sorunu olduğu su götürmez bir gerçek. Biz bu alt yapı sorunun ortadan kaldırmak ve şehrimizden iyi birer sporcu çıkarmak için bu işe kalkıştık. Bu düşüncemizin de hemen sonuç vermeyeceğini çok iyi biliyoruz. Çünkü bu şehirde futbol alt yapısı uzun zamandır atıl durumda. Bu durumu düzeltmek için futbol okulları ve şuanda liglerde aktif olarak faaliyet gösteren profesyonel ve amatör takımlar birtakım çalışmalar yapmış. Ancak bunlar henüz yeterli seviyeye gelmedi. Bunun için daha çok çalışmamız gerekiyor. Biz de bunun bilincindeyiz ve Galatasaray Futbol Okulunu kurarken bunları düşünerek bu işe adım attık. Biz bu şehrin evlatlarının kahve köşelerinde, internet kafelerde ve boş alanlarda vakit geçirmemesi için bir çaba sarf ediyoruz. Bizimle aynı işi yapan herkesin de mutlaka amacı budur. Ancak bizim hayallerimiz ve hedeflerimizin gerçekleşmesi için uzun bir zaman gerekiyor.

Biz bu zamanı planladık ve bu süreç içerisinde eksiklerimiz giderek bu şehrin takımlarını, Türk futboluna ve ismini taşıdığımız Galatasaray'a futbolu yetiştirmeyi arzuluyoruz. Okulumuzda yaz kampı veya kış kampı diye ayrım yoktur. 4 mevsim çalışmalarımız sürmektedir. Okulumuzun geneli 6-16 yaş arası ağırlığındadır. Galatasaray Futbol okulunun yanı sıra amatör ligde mücadele eden Kahramansaray Futbol takımımız mevcut. Çocuklarımızın daha iyi gelişimi için ve onları daha üst seviyeye taşımak için ve yarışmacı kimliğine bürünmesi için amatör takımımızı liglere dahil ettik.Geçen sezon bütün kategorilerde yer aldık ve bu amatör takımımız bizim çocuklarımıza yarışmacı kimliğine bürünmesine yardımcı oldu."  

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER