banner651

GEÇMİŞİN TADINI GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ

Belediye Başkanı Necati Okay, proje ile Kahramanmaraş'ın yemek kültürünün geleceğe taşınacağını söyledi.

GEÇMİŞİN TADINI GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ

GEÇMİŞİN TADINI GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ

Kültürel mirasını gün yüzüne çıkarmak amacıyla çalışma başlatan Dulkadiroğlu Belediyesi, Tematik Mutfak Müzesi'ni iki ay sonra hizmete açmayı planlıyor. Belediye Başkanı Necati Okay, proje ile Kahramanmaraş'ın yemek kültürünün geleceğe taşınacağını söyledi.

Bir çok açıdan Türkiye'de benzeri olmayan Tematik Mutfak Müzesi projesi için yoğun bir çalışma yürüten Dulkadiroğlu Belediyesi, yaklaşık iki ay gibi kısa bir sürede projenin açılışını yapmayı planlıyor. Kültürel mirasını gün yüzünü çıkarmak ve gelecek nesillere mutfak kültürünü aşılamak amacıyla başlatılan proje kapsamında restorasyonu yapılan konakta sona yaklaşıldı. Çalışmalar yüzde seksen oranında tamamlanırken, projenin iki ay içerisinde hizmete gireceği kaydedildi.
Restorasyon çalışması devam eden konakta incelemelerde bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, projenin önemini anlattı.


Projenin bir çok ilki barındırdığını kaydeden Başkan Okay, gelecek nesillerin Kahramanmaraş'ın mutfak kültürünü en doğru şekilde öğreneceğini aktardı.
Başkan Okay, konakta yaptığı inceleme sonrasında şu bilgileri kaydetti; "Türkiye'de benzeri olmayan bir projeyi hayata geçirmek için gün sayıyoruz. Dulkadiroğlu'nun merkez mahallelerindeki konakları iyileştirme ve yenileme projeleri kapsamında restorasyon çalışmalarımız devam ediyor. Devam eden çalışmalarımız kapsamında yaklaşık iki ay içerisinde mutfak müzemizi faaliyete geçireceğiz. Bölgemizdeki ilk olan bu projenin Türkiye'de başka bir benzeri de bulunmamaktadır. Şehrimizde üzerinde cihannüması bulunan bir iki konaktan bir tanesi olan bu güzel alan uygulamalı tematik mutfak müzesi haline gelecek. Kahramanmaraş'ımızın en önemli değerlerinden bir tanesi de mutfaktır. Gelecek nesillere geleneksel yöntemleri öğretmek ve tanıtmak amacıyla biz de böyle bir çalışma yaptık."


Projenin iki ay içerisinde tamamlanacağını aktaran Başkan Okay, "Kısa süre sonra müzemizin açılışını yapacağız. Genç nesillerimize aktarılamayan Kahramanmaraş'ın mutfak kültürünün tamamı bu alanda geleceğe taşınacak. Mutfak araç gereçlerinden geleneksel yemeklerimizin yapımına kadar bir çok alanda müzemizden faydalanacağız.  Hem Türkiye'de hem de bölgemizde ilkleri barındıran bir proje olması nedeniyle projeyi çok önemsiyoruz" şeklinde konuştu.
Başkan Okay, konuşmasının ardından büyük bir ustalıkla konağı restore eden çalışanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2016, 02:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER