banner675

GEBEN KANALİZASYONUN %40’I TAMAMLANDI

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğünce Andırın İlçesi Geben Mahallesinde Temmuz ayında başlatılan kanalizasyon altyapı çalışmalarında % 40 fiziki gerçekleşme sağlandı.

 GEBEN KANALİZASYONUN %40’I TAMAMLANDI

 GEBEN KANALİZASYONUN %40’I TAMAMLANDI

 

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğünce Andırın İlçesi Geben Mahallesinde Temmuz ayında başlatılan kanalizasyon altyapı çalışmalarında % 40 fiziki gerçekleşme sağlandı.

 

16 Km Kanalizasyon Hattı İnşaatı Tamamlandı

Kahramanmaraş’ın içme suyu ve kanalizasyon problemlerini çözüme kavuşturarak kalıcı bir altyapı oluşturan KASKİ Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un liderliğinde çalışmalarını sürdürüyor.

Yapım çalışmalarına 2017 yılı Temmuz Ayında başlanılan Geben Mahallesi Kanalizasyon inşaatında çalışmalar hızla ilerliyor. Andırın’da nüfusun yoğun olduğu mahallelerden Geben’de parsel bağlantıları ile birlikte toplam 40 km kanalizasyon hattı yapılıyor. İş kapsamında 35417 m kanalizasyon şebeke hattı, 5000 m parsel bağlantı hattı, 852 adet muayene bacası ve 500 adet parsel bacası yapılacak.  Ekiplerin yoğun çalışmaları sonucunda 120 günde 16 km hat çalışması yapılarak iş genelinde %40’lık fiziki gerçekleşme sağlandı.

 

M.Akif Akgürbüz:’’ İşimiz Süresinde Tamamlanacak’’

KASKİ Kanalizasyon ve Atık Su Arıtma Dairesi Başkanı Mehmet Akif Akgürbüz  Geben Mahallesinde devam eden kanalizasyon çalışmaları inceledi. Akgürbüz çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:’’ Genel Müdürlüğümüz hizmet sınırları içinde, kurulduğumuz günden bugüne geçen üç buçuk yıllık süre zarfında Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un bilgisi ve talimatları doğrultusunda il genelinde yaklaşık 550 bin metre kanalizasyon altyapı inşaatını tamamlamış bulunmaktayız. Yine Başkanımızın talimatları doğrultusunda 7 Temmuz 2017 tarihinde başladığımız Andırın İlçemize ait Geben Mahallemizdeki inşaat çalışmalarımız da tüm hızıyla devam etmekte. Bugün yerinde yaptığımız incelemelerde, geçen 120 günlük süre zarfında 40 km’lik işin 16 km’lik kısmının tamamlandığını gördük. İşimizi inşallah süresi içinde tamamlamayı hedefliyoruz.’’

           

        

Muhtar Yusuf Kenan Bakacak’tan Teşekkür

Mahallede devam eden çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Geben Mahalle Muhtarı Yusuf Kenan Bakacak; “ Geben Mahallesi 1974 yılından beri belediyelikti. Bugüne kadar altyapımız yoktu. Büyükşehir yasasından dolayı belediyelerin kalkmasından faydalanarak altyapıyı Büyükşehir Belediye Başkanımıza sunduk. O da Allah razı olsun bir an önce projeye başlattı. KASKİ Genel Müdürlüğünce, Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatıyla altyapımızın projesi bitti ve başladık. Çok şükür şu anda neredeyse yarıladık. İnşallah seneye de bitireceğiz. Emeği geçen herkese canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum’’ dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2017, 02:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685