GAZİNİN TERÖRE PROTEZLİ TEPKİSİ

Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Yunus Karaman, Türk milletini derinden yaralayan terör saldırısını şiddetle kınadıklarını söyledi. Karaman, Trabzon Caddesi Özel İdare İş Merkezi önünde yaptığı basın açıklamasında, Bitlis'te 5 polis memurunun şehit edilmesi bu gün ise 26 askerin şehit edilip 22 askerin yaralanmasının Türk milletinin sabrını taşırdığını söyledi.

GAZİNİN TERÖRE PROTEZLİ TEPKİSİ

Karaman, açıklamasını şöyle sürdürdü:''Eli kanlı terör örgütü son zamanlarda yapmış olduğu saldırılarda Türk milletiyle birlikte şehit aileleri ve gezilerimizin sabrını çatlatmıştır. Artı zaman baş sağlığı ve sabır dilemekten ziyade eli kanlı bebek katillerine en sert cevabı vermektir. Terörle mücadele kanununda değişiklik yapılarak terör suçlarına idam cezası getirilmelidir. Bebek katili Öcalan olmak üzere, örgüt ele başları derhal idam edilmelidir. Terör örgütüne finansman sağlayan örgüt sempatizanı ailelerin, mal varlıklarına el konulmalıdır. Terör örgütünün siyasi uzantıları olan sivil toplum örgütlerine karşı gerekli yaptırımlar ivedilikle yapılmalıdır. Terör örgütünün siyasi söylemlerini söyleyen siyasi uzantılarına cezai yaptırımlar yapılmalıdır. Sözde Kürt halkının temsilcisi olduğunu söyleyerek özerklik saçmalıklarından söz edenler dün Bitlis'te şehit edilen polisin ve vatandaşlarımızın kimliklerine nereli olduklarına dikkat ederlerse, 2 yaşındaki kız çocuğunun canına kıyan eli kanlı bebek tatillerinin ne kadar cani olduğunu ve bu bebek katillerinin Kürt halkıyla uzaktan yakından ilgilerinin olmadığını bütün herkesin çok iyi anlaması gereklidir. Devletin tüm organları ve siyasi partiler şehit cenazelerinde boy gösterip baş sağlığı dilemek yerine, birbirlerine suçlayıp kavgayı bırakarak taleplerimi gerçekleştirmek için ciddiyetle gerekeni yapmalıdır.''

Her gün şehit haberleri duyarak aynı acıları tekrar yaşamak istemediklerini vurgulayan Karaman, ''Artık bu acıları her gün yaşatmayın yada bizi bir defa öldürün bu acılarla her gün öldürmeyin. Artık sabrımız kalmadı, sabrımız taştı. Bitirin bu işi'' ifadelerini kullandı.

Karaman, konuşmasının ardından ağlayarak protez ayaklarını yere attı. Basın açıklamasını izlemeye gelen vatandaşlardan bazılarının da çocuklarının Hakkari'de askerlik yaptığını telefon irtibatı sağlayamadıklarını ve hayatlarından şüphe ettiklerini söylediler.Dernek üyeleri basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER