banner675

ÇANAKKALE ZAFERİNİN 100. YILI KSÜ'DE COŞKUYLA KUTLANDI

ÇANAKKALE ZAFERİNİN 100. YILI KSÜ'DE COŞKUYLA KUTLANDI

ÇANAKKALE ZAFERİNİN 100. YILI KSÜ'DE COŞKUYLA KUTLANDI

 Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü ile Kültür ve Medeniyet Topluluğu, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası ve Çanakkale Zaferinin 100. yılı dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehteran Takımı gösterisi ile başlayan program, aşure ikramının ardından konferansla devam etti.

Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Kur'an tilaveti ile başlayan konferansın açılış konuşmasını yapan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, "O günler de , ülkemizin her köşesinden gelerek Çanakkale değerleri için hayatını ortaya koyan, bütün imkansızlıklara rağmen büyük bir destan yazarak Çanakkale geçilmez dedirten genç, yaşlı , kadın, erkek, çocuk bütün kahramanlarımızı, şükran , minnet ve rahmetle anar 100. Yılında şanlı Çanakkale Zaferimizi içtenlikle kutlarım." diye konuştu.
Konferansta Çanakkale'yi anlatan belgeselin izlenmesinin ardından KSÜ Kamu Yönetimi Öğretim Görevlisi İsmail Göktürk, "Bir Hilal Uğruna" konulu bir sunum yaparak Çanakkale'de yaşanan deniz ve kara savaşları ile o dönemden aktarılan hatıratlardan bahsetti.
Çanakkale'de savaşın farklı boyutları olduğunu ve neticelerinin dünya tarihinde önemli bir yeri olduğunu söyleyen Göktürk, Çanakkale'nin bayrak gibi bir sembol olduğunu ifade ederek "Çanakkale hürriyetin hal ile ifade edilişidir. Askerlerimiz batılı ülkelerin en teknolojik gemisini batırarak savaşmak için değil ölmek için geldiklerini göstermektedir. Biz Çanakkale'de vahşet için değil Allah için savaştık. Orada medeniyeti ve insanlığı savunduk." diye konuştu. Çanakkale savaşını dünyaya daha iyi anlatabilmek için filminin yapılması gerektiğini vurgulayan Göktürk, öğrencilerin sorularını cevaplandırarak konuşmasını sonlandırdı.
Programa, Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ramazan Güneşaçar, Prof. Dr. İsmail Bakan, Prof. Dr. Fatih Kıllı, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. 
HABER MERKEZİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685