banner651

ERKOÇ, 15 TEMMUZ DESTANI HEPİMİZİNDİR

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

ERKOÇ, 15 TEMMUZ DESTANI HEPİMİZİNDİR

 Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

Başkan Erkoç mesajında şu ifadelere yer verdi: “15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) tarafından gerçekleştirilen alçak darbe girişimine karşı aziz milletimiz, kadını erkeği yaşlısı genciyle canını ortaya koyarak kendi iradesine ve özgürlüğüne yapılan bu haince saldırıya karşı dimdik durmuş, yeniden dirilişe imza atmıştır. 15 Temmuz 2016, bir milletin asıl gücünün tankı, topu, tüfeği değil, imanlı ve inançlı evlatları olduğunun bir kez daha tescillendiği, darbecilere halkın darbe yaptığı, bundan böyle hiçbir gücün, milletin ve iradesinin rehin veya teslim alınamayacağının hukuk dışı yol ve yöntemlerle iktidar değişikliği yapamayacağının veya iktidar olamayacağının dosta ve düşmana öğretildiği gündür.  

 

Ülkenin anayasal düzenle teminat altına alınmış demokratik kazanımlarını, milli birlik, beraberlik ve bağımsızlığını ortadan kaldırmayı hedefleyen menfur 15 Temmuz silahlı darbe teşebbüsü, Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen, ülke tarihinin en alçak darbe teşebbüsüdür.

 

15 Temmuz Destanı hepimizindir

 

Teşebbüs Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayeti, hükümetimizin kararlı tutumu ve en önemlisi milletimizin devletine ve demokratik iradesine sahip çıkmasıyla bertaraf edilmiştir. 249 insanımız gözünü kırpmadan şahadete koşmuş; al bayrağın göğsünde yıldız olmuştur. Binlerce vatandaşımız yaralanmış, gazilik payesi kazanmıştır. O gece, milletin cesaretini kırmak için yaptıkları her saldırıyla cesaretimiz daha da artmış, büyük Türk Milleti tarihinin en görkemli destanlarından birini yazmıştır.

 

 FETÖ’cü hainler ve iş birlikçileri ne kadar uğraşırsa uğraşsın teröristler, boyunlarında ihanet yaftasıyla, Aziz milletimiz ise kahramanlık nişanıyla tarihe yazılmıştır. 12 Şubat’ta, Çanakkale'de, Kut'ul Amare'de, Kurtuluş Savaşı'nda şahadet şerbetini içerek bize bu vatanı bırakan atalarımızın evlatları onları mahcup etmemiştir. Bu şanlı destanın bir şahidi olarak 15 Temmuz Demokrasi Milli Birlik Günü'nde tüm şehitlerimizi gönülden yâd ediyor, hatıralarını gelecek nesillere aktarmaya söz veriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle yüreği iman, sevdası vatan olan tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, Gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. “

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2018, 07:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER