banner675

ERDOĞAN’A SEVGİ SELİ!

3 TÜNELİ 100 MİLYAR LİRAYA MAL ETTİK

ERDOĞAN’A SEVGİ SELİ!

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta toplam 1 milyon 658 milyon 448 bin 362 TL değerindeki 170 tesisin açılışını gerçekleştirdi.
Ordu-Giresun Havaalanı'nın açılışını yaptıktan sonra akşam saatlerinde Kahramanmaraş'a gelen Cumhurbaşkanı, Dulkadiroğlu İlçesi Müftülük Meydanı'nda düzenlenen 170 Tesisin Toplu Açılış Töreni'ne katılarak halka hitap etti. Erdoğan Kahramanmaraş'ta 13 okul ve 187 dersliğin, 1 cami restorasyonunun, Kahramanmaraş-Göksun yolundaki 14 kilometrelik bölünmüş yolun, 6 kilometre tek yol, 3 tünel, 2 viyadük, 2 kavşak köprüsü, Kılavuzlu Sulaması 1. kısım, gölet sulamaları, besi üretim tesisleri, çelik silo yapımlarının, termik santrali atölye binaları ve laboratuvar binasının, sosyal konutlar ve kamu hizmet binalarının ve alt yapı, park, toplu konut ve sosyal tesisler olmak üzere 170 tesisin toplu olarak açılışını gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanlığı'nın özel uçak 'CBK' ile Ordu-Giresun Havaalanı'ndan hareket Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile saat 18:00 sıralarında Kahramanmaraş'a geldi. Erdoğan, burada Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Milletvekili Adayları, AK Parti İl ve İlçe Teşkilakları başta olmak üzere il protokolü, sivil toplum kuruluşları tarafından karşılandı.
OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Erdoğan'ın ziyareti nedeniyle olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı Kahramanmaraş semalarında gün boyu polis helikopterleri gözlemleme yaparken; kent içinde ise sivil ve resmi polisler adeta kuş uçurtmadılar. Hem havaalanında ve çevresinde, hem Erdoğan'ın geçiş güzergahındaki önlemlerin yanısıra miting alında da sıkı aramalar yapıldı. Bu arada, miting alanının çevresinde bulunan apartmanların çatılarına da keskin nişancılar yerleştirildi. Miting alında itfaiye, sağlık ekipleri de dikkatlerden kaçmadı.
Havaalanından cumhurbaşkanlığına ait otomobil ile tören alanına intikal eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, tören alanında büyük bir sevgi gösterisi ile karşılandı. Gün boyunca tüm ilçelerden ve civar illerden gelenlerle birlikte dolan miting alında Türk bayrakları nefis bir görüntü oluşturdu. 
Kahramanmaraş'a başbakanlığı döneminde sayısız defalar gelen Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı sıfatıyla da ilk kez geldiği Kahramanmaraş'ta kendi seçim müziği olan ve Türklerin destansı müziği Dambıra'dan uyarlanan Recep Tayyip Erdoğan parçaları eşliğinde miting alanına girdi. Erdoğan, alana girerken kendisine sevgi gösterisinde bulunanlara el sallayarak karşılık verdi.
ÖNCE SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI
Toplu açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile başladı. Törende ilk konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, "Maraşlım bir hasamet destanı"nı okuyarak başladı. Cumhurbaşkanı'nı saygıyla selamladığı belirten Erkoç, "Kahramanmaraş'a hoş geldiniz, şeref verdiniz. Sütçü İmam'ın Necip Fazıl'ın şehrine hoş geldiniz" dedi.
Ülkemizin kurtuluş mücadelesindeki ilk noktası olan Kahramanmaraş'ta Erdoğan'ı ağırlamaktan şeref duyduklarını da ifade eden Erkoç, "1994 yılında Türk belediyecilik tarihinde yeni bir başlangıç yaptınız ve bizde bu yolda Yeni Türkiye yolunda ilerliyoruz. Sizlerden aldığımız güçle ve yakaladığımız performansla 2023 ve 2071 için yatırımlar yapıyoruz" dedi. Belediye olarak yaptıklarını kısaca anlatan Erkoç, "Mensubu olduğumuz medeniyetin bir kenti olan Kahramanmaraş'ı dünya kenti yapma yolunda adım adım ilerliyoruz" diye konuştu. Erkoç, Erdoğan'a yaptıklarının karşılığında milletvekilliği seçimlerinde tulum çıkarma sözü verdi.
Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer de konuşmasında, tarihinde müstesna bir güne daha şahit eden Kahramanmaraşlılar adına Cumhurbaşkanı'na ve eşine hoş geldiniz diyerek, Kahramanmaraşlıların saygı ve şükranlarını sundu. Güvençer, bugüne kadar bu mübarek yurt köşesinde kazandırılan yatırımların bir lütuf olduğunu belirterek "Bizlere yeni sorumluluk yüklendiğinin bilincindeyiz. Milletimizin verdiği güçle bundan sonra da Kahramanmaraşlılar olarak bu yatırımlara sahip çıkacağız. Sizlerden aldığımız cesaretle de istikbalde de el ele gönül gönüle hizmetler vereceğimize söz veriyoruz" diye konuştu.
ERDOĞAN MİTİNGTE NE DEDİ?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklanan programa göre yaklaşık 1 saat gecikmeyle başladığı konuşması öncesinde miting alanın Dambıra müziği ile coşarken, Erdoğan "Sevgili Kahramanmaraşlılar, değerli kardeşlerim. Sizleri muhabbetle selamlıyorum. Buradan sizler aracılığı ile tüm ilçelerdeki, köylerdeki Kahramanmaraşlı kardeşlerime selamlarımı ve sevgilerimi gönderiyorum" diyerek başladı.
"Maraş. Maraş. Can Maraş. Canlara can Maraş" diyen Erdoğan, "Bugün Can Maraş'a, Can Maraşlılara teşekkür etmeye geldim. "Bir kardeş, kardeşine nasıl sahip çıkarsa sizler de bize öyle sahip çıktınız. Başbakanlığım döneminde girdiğim 8 seçimde sahip çıktınız. 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçiminde, yüzde 71,5 oyla Türkiye hedefinin çok çok üzerinde oy vererek sahip çıktınız. Rabbim sizlerden razı olsun. Allah birliğimizi, beraberliğimizi, uhuvvetimizi daim eylesin. İnşallah, bizde bu can bu tende olduğu müddetçe, sizlerin güvenine, teveccühüne layık olmaya çalışacağız" dedi. 
"Kahramanlar diyarı Maraş'a gelirken eli boş gelmek olmazdı" ifadesini kullanan Erdoğan, "Kardeşlerimizle kucaklaşırken aynı zamanda Kahramanmaraş'ta son dönemde yapılan hizmetlerin resmi açılışını da bugün topluca yapalım istedik" dedi. Erdoğan, Ankara'da 700 bin tablet bilgisayarın dağıtımı törenine katıldığını, daha sonra Ordu-Giresun Havalimanı'nı Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bakanlarla birlikte açtıklarını anımsatarak, şimdi de toplu açılış için Kahramanmaraş'a geldiğini belirtti.  Kahramanmaraş'ta toplu açılışı yapılan eserlerin toplam yatırım bedelinin 1 milyar 658 milyon lira olduğunu ifade eden Erdoğan, "69 ayrı eser. Eğitimde 23 milyon lira maliyeti olan 187 derslik 13 adet ilkokul, ortaokul, liseyi sizlerin hizmetine sunuyoruz" dedi.
Erdoğan, Gıda ve Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 31 milyon; Orman ve Su işleri Bakanlığının 534 milyon bedelli Ayvalık Barajı Sulaması ile Göksun Göleti sulamasını; Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 588 milyon yatırım bedeli olan Kahramanmaraş Göksu 6. Bölge hudut yolunun tamamladığını söyledi. Erdoğan, Göksu 6. Bölge Hudut Yolu projesi içinde uzunluğu 7,5 kilometreyi bulan 3 tünel ile 2 viyadüğün olduğunu bildirdi.
3 TÜNELİ 100 MİLYAR LİRAYA MAL ETTİK
Bolu Tüneli'nin 3 kilometre uzunluğunda olduğunu ve 10 yılda 1 milyar lira harcanarak tamamlandığını dile getiren Erdoğan, buranın patates tarlası yapılmak istendiğini söyledi. Erdoğan, "Bu kadar para harcandı nasıl patates tarlası yaparsınız? Buna ihtiyacımız var" dediğini aktararak, ihaleyi alan yerli ve yabancı ortaklarla görüşerek Bolu Tüneli'ni hizmete açtıklarını vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kahramanmaraş'ta, 3 tüneli 100 milyon liraya mal ettik. Ülkenin, milletin emanetine nasıl sahip çıktığımızı görmek isteyen gelsin Göksun'daki tünellere baksın. Halep oradaysa arşın Kahramanmaraş'ta" dedi.
Enerji Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Vakıflar Bölge Müdürlüğünün Kahramanmaraş'a yaptığı yatırımları dile getiren Erdoğan, bugün bunların resmi açılışını yaptıklarını söyledi. Erdoğan, iplik üretim tesislerinden enerji üretim tesislerine, özel hastanelerden su dolum tesislerine kadar birçok alanda yatırım yapan özel sektörün ekonomiye büyük destek verdiğini belirtti.
"Geçtiğimiz 12 yılda, Kahramanmaraş'a toplam yapmış olduğumuz yatırım bedeli ne biliyor musunuz?" diye soran Erdoğan, "14 milyar. Ama Kahramanmaraş'a bu yakışır. Biz İstanbul'a nasıl baktıysak Kahramanmaraş'a da öyle baktık" dedi. Erdoğan "Biz Kahramanmaraş'ın 12 yıl önceki halini de biliriz. Geçmiş belediye başkanlarından bugün hükümetle beraber geldiğimiz nokta bambaşka. Biz 12 yıldır aşkLa çalışıyoruz. Özel sektörüyle ve kamu kurumlarıyla el ele verdik. Türkiye'yi tarihinde görmediği yatırımlarla buluşturduk. Hiç bir ayrım gözetmeden 82 ilimize yatırımlar yaptık.  Biz İstanbul'a nasıl baktıysak Kahramanmaraş'a da öyle baktık. İzmir'e nasıl baktıysak Şanlıurfa'ya da öyle baktık. Kahramanmaraş'a toplamda 14 katrilyon yatırım gerçekleştirdik" dedi.
ERDOĞAN'IN  KONUŞMASINDAN ÖZET
"Son derece önemli bir seçim sürecindeyiz. 7 Haziran'a çok kısa bir süre kaldı. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız oylarını kullanmaya başladı. Şimdiye kadar 500 bin gurbetçi vatandaşlarımız oy kullandı bu sayı ilerleyen günlerde artacaktır. Bu seçimlerde ya Eski Türkiye diyeceğiz ya da yeni Türkiye diyeceğiz. Muhalefet partileri bölücü örgüt paralel yapı ve medyanın bazı kurumları bir araya geldiler ve aynı çatı altında toplandılar. Bölücü terör örgütünün partisi bu paralel yapıya daha düne kadar demediğini bırakmıyordu şimdi can ciğer kuzu sarması oldular. 
Bir zamanlar kestane pazarında hocaefendiydi, şimdi nasıl oluyor da bu ülkede 50 bin insanın kanına girenlerle bal kaymak oluyor? Bu hoca başörtüsüne Füruat diyordu. Siyasette herkes kendisi için oy isterler değil mi ama bunlar birbiri için oy istiyorlar. Hepsinin ayrı genel merkezi bence bunların hepsini birleştirsinler. Ben 40 yıllık hayatımda şunu öğrendim; Millete karşı dürüst olacaksınız, kalbiniz ve diliniz arasına perde koymayacaksınız. 
Sisi bir darbecidir. Amerika'da onunla aynı masaya oturmadım. Bundan sonra da asla oturmam. Ben Mursi ve arkadaşlarının idam edileceğine inanmıyorum ancak bu duruma vicdanım sızlıyor, kan beynime sıçrıyor. Dünya suskun hani siz demokrattınız neden susuyorsunuz konuşssanıza. Hani Avrupa Birliği'nde idam yoktu. Muhtar bile olmaz diye manşetler atıyorlardı. Evet bak onu bildiler Muhtar olamadım ama İstanbul'a Büyükşehir Belediye Başkanı oldum, Başbakan oldum Cumhurbaşkanı oldum. Kılıçdaroğlu şimdi Ferhat olmuş. Ferhat bunu duymasın rahatsız olur Kılıçdaroğlu'nda o aşk nerede."
GÖRMEZ'E ARAÇ TAHSİS ETTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'taki konuşması sırasında Cumhurbaşkanlığı'na ait zırhlı bir Mercedes otomobilin Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e tahsis edildiğini belirterek, "Zırhlı Mercedes Diyanet İşleri Başkanımız'da. Diyanet İşleri makamı böyle oyuncak mı ya? Yani altındaki bir tane lafta Mercedes, zırhı falan olmayan. Ama bunların çocuklarının altında Porsche'ler var" dedi.
VALİLİK VE BELEDİYEYİ DE ZİYARET ETTİ
Erdoğan'ın konuşmasının ardından açılışı yapılan yatırımların bulunduğu bölgelerden biri olan Kahramanmaraş-Göksun Tünelleri'ne canlı bağlantılar yapıldı. Burada hazır bulunan TBMM önceki Başkanvekillerinden ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, tünellerden kısa bir konuşma yaparak Cumhurbaşkanına teşekkür etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta katıldığı toplu açılış töreninin ardından önce Kahramanmaraş Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Mustafa Hakan Güvençer'den brifing aldı ve Valilik Şeref Defterini imzaladı. Erdoğan, daha sonra Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden başkan Fatih Mehmet Erkoç'tan belediye çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, saat 21:00 sularında CBK uçağı ile Kahramanmaraş'tan ayrılarak başkent Ankara'ya döndü. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685