banner675

ARIKAN, ÇANAKKALE DÜNYAYA EN BÜYÜK MESAJDIR

ARIKAN, ÇANAKKALE GERÇEK BİR DESTANDIR

ARIKAN, ÇANAKKALE DÜNYAYA EN BÜYÜK MESAJDIR

 Çanakkale dünyaya en büyük mesajdır

 

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Mahmut Arıkan; “Çanakkale’de bu ülkenin kaderini belirleyen şehitlerimiz, 100 yıl önce destan yazdı. Ülkenin dört bir yanından gelen atalarımız düşmana geçit vermeyerek bugünkü Türkiye’yi bize kazandırdı” dedi.

 

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Mahmut Arıkan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 100. yıl dönümü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

 

Arıkan; “18 Mart 1915’de düşmana canını siper ederek Çanakkale’de geçit vermeyen, 12 Şubat 1920’de esareti kabullenmeyerek düşmanı yurdumuzdan kovan atalarımızın birer evladı olarak tüm şehitlerimizi saygıyla, minnetle anıyorum.” Dedi

100 yıl önce bugün Çanakkale Zaferi ile Türk tarihinin en büyük dönüm noktalarından birinin yaşandığını dile getiren Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Mahmut Arıkan, mesajında; "Tarihe kahramanlık destanı olarak yazılan Çanakkale Zaferi ile Türk askerinin ve Türk insanının gücü, vatan sevgisi, birlik ve beraberliği, yokluk içerisindeki dayanışması tüm dünyanın gözleri önüne serilmiştir. Çanakkale, her türlü sıkıntılar içindeki bir milletin çağın en güçlü devlet ve silahlarına karşı koyması ve dayanmasının gerçek bir destandır.

Kürd’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Arabı’yla etnik kökeni, mezhebi ne olursa olsun vatan toprakları için savaşmış ve bugün Çanakkale’de yan yana yatan şehitlerimiz, milletimizin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin de en güçlü göstergesidir.

Şehitlerimiz kahramanlıklarından aldığımız ilhamla, ülkemizi tarihine, kültürüne ve medeniyetine yakışır şekilde büyütmeye, güçlendirmeye ve yüceltmeye devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, Milletimizin gururu olan Çanakkale Deniz Zaferimizin 100. yıl dönümünü kutluyorum.” Dedi.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685