banner651

"ENGELLİLER MESLEK KURSLARI"NIN TANITIMI YAPILDI

DEMİRCİ, MESLEKİ EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ

 Özel, Sevinç Yağmuru Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Suzan ve Abdülhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Türkiye Beyazay Derneği Kahramanmaraş Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen  "Engelliler Meslek Kursları"nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. 

Özel, Sevinç Yağmuru Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısının açılışında konuşan  Özel, Sevinç Yağmuru Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü ve Türkiye Beyazay Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Osman  Demirci, özel eğitime ihtiyacı olan çocuklar için en olmazsa olmaz eğitimin mesleki eğitim olduğunu söyledi. 
Demirci,  Özel, Sevinç Yağmuru Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Suzan ve Abdülhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Türkiye Beyazay Derneği,  engelliler için çok özel öneme sahip olan bir çalışma başlatmıştır. Engelli çocuklarımızın vazgeçilmezi olan meslek kursları düzenlemiş ve katkı sağlamışlardır. Bu bağlamda okulumuzda, takı tasarımı, ahşap -seramik boyama, kuaförlük ve bilgisayar kullanım kursları açılmıştır. Bu kurslarda okulumuz, kursiyer engelliler için derslik, atölye ve servis ihtiyacını karşılamış, Halk Eğitim Merkezi kurs öğretmenlerinin görevlendirmesini yapmış, Beyazay Derneği Kahramanmaraş Şubesi ise açılan bilgisayar kursunun bilgisayarlar laboratuarını düzenlemiştir. 16 yıllık özel eğitim ve rehabilitasyon tecrübemle şunu söylemek istiyorum, özel eğitime ihtiyacı olan çocuklar için en olmazsa olmaz eğitim mesleki eğitimdir. Çocuklarımızı sözel, işitsel, akademik ve sosyal yönlerden getirebileceğimiz seviye maalesef sınırlıdır. Dolayısıyla onlar için yapılması gereken en önemli çalışma mesleki açıdan yetiştirmektir. En azından bir branşta dahi olsa meslek edinmelerini sağlayabilirsek onlara ve ailelerine dolayısıyla toplumumuza yapılacak en büyük iyiliği yapmış oluruz. Bu amaçla yukarıda adını zikrettiğim üç kurum el ele vererek çocuklarımıza meslek edindirme amacıyla bu kursları düzenlemiştir. Her üç kuruma huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum ve devamını diliyorum."
Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ise,  "Özel eğitime muhtaç olan insanlara biz ne kadar eğitim verirsek verelim belli bir noktanın üzerine çıkamıyoruz. Bu çocuklarımızın mutlu ve huzurlu yaşamaları için belli bir noktalara gelmelerini de çok önemli buluyorum. 
Daha önceleri Türkiye'de bir engelli görmek çok zordu, ama şimdi devletimizin verdiği imkanlarla birlikte bu insanları sokağa çıkararak kamu kurum ve kuruluşlarda çalışır duruma geldiğini görüyoruz.  Engelli vatandaşlarımıza sağlanan imkanlar bazı ülkelere göre geride olsak da bir çok ülkeden de çok ilerideyiz." dedi. Akkurt, Kazasız belasız yaşayacağımız bir hayat toplumun birinci önceliği olmasını diledi. 
Toplantıdan sonra  misafirlere  kurs derslikleri ve atölyeler gezdirilerek çocukların uygulamalı olarak yaptıkları  eserler davetliler tarafından büyük beğeni topladı. 
Toplantıya - İl Milli Eğitim Müdürü  Mehmet Emin Akkurt, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zekeriya Kahveci, Oniki Şubat ilçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen,  Halk Eğitim Merkezi Müdürü Selahattin Kılınçkıran, Beyazay Derneği Yönetim Kurulu ve Üyeleri,  Özel, Sevinç Yağmuru Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucuları,  Okul Müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. 
Haber: Ali EVRAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER