banner651

ENGELLİ VATANDAŞLAR ÖZEL ARAÇLARLA GÖTÜRÜLÜYOR

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 5.’si gerçekleştirilen Uluslararası Kahramanmaraş Kitap ve Kültür Fuarına gitmek isteyen engelli vatandaşlar özel araçlarla götürülüyor.

ENGELLİ VATANDAŞLAR ÖZEL ARAÇLARLA GÖTÜRÜLÜYOR

 

ENGELLİ VATANDAŞLAR ÖZEL ARAÇLARLA GÖTÜRÜLÜYOR

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 5.’si gerçekleştirilen Uluslararası Kahramanmaraş Kitap ve Kültür Fuarına gitmek isteyen engelli vatandaşlar özel araçlarla götürülüyor.

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürlüğü’nce yürütülen hizmet kapsamında engelli vatandaşlar müdürlükle irtibata geçerek fuara gitmek istediklerini belirttikleri zaman evlerinden özel araçla alınıp, fuar alanına getiriliyor ve tekrar da evlerine bırakılıyor.

 

Kitap okumayı çok sevdiklerini ve kitap fuarının açılışını dört gözle beklediklerini ifade eden Merve ve Şule Taşdemir kardeşler bu emellerine kavuştular.

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından engellilerin taşınmasına yönelik özel olarak dizayn edilen ve bu hizmet için kullanılan araçla Uluslararası Kahramanmaraş 5. Kitap ve Kültür Fuarına gelen Taşdemir Kardeşler kitap fuarını gezerek, kitapları incelediler ve yazarlarla tanışma fırsatı buldular.

Bu hizmetten dolayı oldukça memnun olduklarını ifade eden Taşdemir Kardeşler: “Kitap okumayı çok seviyoruz. Ama engelli olduğumuz için de bu fuara katılma imkanımız yoktu. Sağolsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç, hem şehrimizde kitap fuarını açarak hem de bizlere böylesine anlamlı bir hizmet sunarak bizleri evlerimizden alıp, fuara getirdiler. Burada hem kitapları inceleme fırsatı bulduk hem de yazarlarla tanışma imkanımız oldu. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç olmak üzere tüm hizmet edenlere teşekkür ediyoruz” dediler.

Engelli vatandaşların kitap fuarına getirilişi ve fuar içerisinde gezdirilmesi konusunda ise yine Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren ve sayıları 200’ü bulan Gönüllü Gençlik Hareketinden gönüllü gençler hizmet veriyorlar.

 

Gönüllü Gençlik Hareketinde görev alan Şeyma Çam ve Hatice Kenger ise oldukça mutlu olduklarını ifade ederek: “Engelli kardeşlerimize hizmet vermekten oldukça çok mutluyuz ve bu işi severek yapıyoruz. Bütün insanların kitap ve kültür fuarını gezip görmeye hakları olduğu gibi engelli kardeşlerimizin de bu haklarından mahrum kalmamaları adına Büyükşehir Belediyemizin yaptığı çalışmalara bizler de destek veriyoruz. Engelli kardeşlerimizi kitap fuarına getirdik ve gönüllerince gezdiler, kitapları inceleyip, yazarlarla, şairlerle buluşma fırsatını yakaladılar. Onlar adına da çok mutluyuz. Bizlere bu imkanları tanıyan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştular.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2018, 05:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER