banner675

ELİF ANA ANILDI

VALİ GÜVENÇER, İYİLİĞİ ÇOĞALTMAK, HER YERE YAYMAK GEREK

ELİF ANA ANILDI

 Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Gaziantep, Adana ve Mersin başta olmak üzere birçok ilde saygın bir yere sahip olan ve 'Elif Ana' olarak tanınan Elif Sugan, ölümünün 23. yılında geniş bir katılımla anıldı.  2009 yılından beri yapılan anma etkinlikleri bu yıl 2 hafta erkene alındı. Etkinliklere Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Vali Yardımcısı Erkan Bulgan, İl Jandarma Alay Komutanı Coşkun Doğan, İl Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, Pazarcık Kaymakamı Mehmet Boztepe, Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Nabi Aslan, İlçe Emniyet Müdürü Fırat Güneş,  Pazarcık eski Belediye Başkanı Kamil Dalkara, Narlı eski Belediye Başkanı Metin Ergücen, Pazarcık Alevi Kültür Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Değirmenci,  sivil toplum kuruluşu temsilcileri, davetliler ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. 

  Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği anma törenleri için davetliler, "Elif Ana sevgisiyle Alevi-Sünni ayrımı yapmadan bir aradayız" mesajı verdi.
Anma töreni kapsamında, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve beraberindeki heyet ilk olarak Elif Ana'nın türbesinde dua ettiler. Daha sonra türbenin bulunduğu alandaki törenlere geçildi. 
Törenin açılış konuşmasını yapan Akdemir Köyü eski Muhtarı İbrahim Ongan, "Elif Ana'ya gelmek bir gönül işidir. Elif Ana, Anadolu'nun kadın erenlerinden diyebiliriz. Elif Ana Türbesinin insanlar üzerindeki etkenlerden birincisi insanları birbirine tanıştırmak, kavuşturmak ve sevgi ile birbirine bağlamaktır. Daha doğrusu Elif Ana insanlar arasında bir sevgi köprüsü kurmuştur. İşte gördüğünüz gibi insanlar birlik dirlik ve beraberlik içerisinde sevgi paylaşmaktadır. Sevgi merkezi haline gelen Elif Ana Türbesini hep beraber yaşatalım" dedi.
Eczacı Mahmut Kanmış, konuşmasında, renlerin adını anmadan muhabbetin olmayacağını ifade ederek, Elif Ana, gerçek erenlerden, kadın evliyalardandır. Erenlerin kadın erkeği olmaz, onlar candır. Elif Ana Muhammed Ali'nin aydınlık yoludur. Barıştır, sevgidir, kardeşliktir, iyiliktir, güzelliktir. İnsanları dinine, diline, ırkına, rengine göre ayırmadan sevip bağrına basan bir yoldur Elif Ana. O Alevilik yolunun sembolüdür. Elif Ana cömertliği ile Ali gibidir" dedi.
Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer de şunları söyledi: " Kahramanmaraş'ta henüz göreve yeni başlamışken iyilikten, güzellikten, dostluktan, bölüşmekten, paylaşmaktan, kardeşlikten yana bir davet geldi. Biz bu daveti yüreğimizle kabul ettik ve eyvallah dedik. Davete icabet sünnettir.  Bütün çalışma arkadaşlarımla bizler koşarak sizlere geldik. Sizleri muhabbetle selamlıyorum. Bizleri aynı gökkubbe altında, yeryüzünün bir nimet sofrası olarak önümüze seren yaradan Allah'ımıza, bizleri aynı güneşle ısıtan, aynı yağmurlarla ıslatan, aynı rüzgarların söylediği güzel türkülerle besleyen, bizleri aynı sofrada oturun helalinden nimetlenin ve bölüşmeyi unutmayınız ikazıyla buluşturan Allah'ımıza şükürler olsun. Bu idrak içerisinde, besmeleyle, aynı nimet sofrasının önünde diz çöken, bölmeyi ve bölüşmeyi bilen geniş yürekli siz değerli dostlara selam olsun. Bu güzel meclisten insanlığını bilen bütün insanlara mızıklamadan, bölmeyi bölüşmeyi bilen, insanlık ve kardeşlik hukukuna saygıyı kendisine şiar edinen tüm geniş kalpli insanlara da selam olsun. Bu meclis ilimize, ülkemize huzur, kardeşlik ve bereket getirsin. Bizleri bu mecliste toplayan, belki kendisi artık toprak olmuştur ancak yüreklerimizde iyiliğin, güzelliğin, paylaşmanın yüce gönüllülüğün adı olmuş Elif Ana'mıza rahmet olsun. Allah, onun çocuklarına, onu sevenlere, onu hatırlayanlara rahmet ve bereket ışığı olsun. Bu meclisi düzenleyenlere, bizleri davet edenlere zaman zaman unuttuğumuz insanlığımızı ve kardeşliğimizi hatırlamamıza vesile olanlara çok teşekkür ediyorum. Buradaki dostlar çok iyi biliyorlar ki esas olan Allah'ın halifesi olarak tertemiz yaratılmış insanın içerisindeki iyiliktir. Esas olan bir olandır, birliktir. Vazifemiz bir insan olarak önce yüreklerimizde iyiliğe sonuna kadar kapı açık. Bu iyiliği büyütüp ışığa dönüştürerek beldelerimizi, vatanımızı aydınlatmaktır. Davet hepimizedir. Davet sahibinin emri baş, göz üstünedir. Elif Ana'yı rahmetle andığımız bu günden hareketle hepimiz her şeyden önce kendimize, sonra rabbimize bir kez daha iyiliği çoğaltmak, paylaşmak ve büyütmek üzere söz vermek durumundayız. İyilik aydınlıktır, ışıktır. Karanlık ve kötülükle mücadeleden ziyade iyiliği çoğaltmak, her yere yaymak karanlığa ve kötülüğe yer bırakmamaktır. Bu bayrağın altında insan haklarına, kardeşlik hukukuna özünde içinde sahip çıkan Türk devletinin vatandaşları olarak ne kadar gurur duysak azdır. Rahmetle andığımız Elif Ana'nın bizlere miras bıraktığı, aslında tüm insanlığın ortak değeri olan iyiliğin, güzelliğin hepimizin dünyasında bir aydınlık olmasını diliyorum" dedi.     
Elif Ana'yı anma etkinlikleri, cem, semah ve deyişlerin ardından verilen yemekle sona erdi.
HABER MERKEZİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685