banner651

FİDAN DİKMEK İÇİN YARIŞTILAR

7'DEN 70'E HERKES FİDAN DİKTİ

FİDAN DİKMEK İÇİN YARIŞTILAR

 Elbistan’a bağlı Kalealtı Mahallesi’nde öğrenciler ve vatandaşlar, el ele vererek mahallenin çeşitli yerlerine fidan dikti. 

Elbistan ve Göksun Orman İşletme Müdürlüğü’nün desteği ile temin edilen yüzlerce çam fidanı, Kalealtı Mahallesi’nde 7’den 70’e birçok kişinin katılımı ile toprakla buluşturuldu.
Mahallelerindeki ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgi veren Muhtar Ahmet Türkan, Göksun Orman İşletme Şefliği’nden temin edilen çam fidanlarını, mezarlıklar başta olmak üzere birçok bölgeye diktiklerini söyledi.
Bine yakın fidanın mahalle halkı tarafından imece usulüyle toprakla buluşturulduğunu kaydeden Türkan, “Mahallemizin daha yeşil bir hale gelmesi için baharında gelmesi ile birlikte fidan temini için görüşmeler yaptık. Sağ olsunlar yetkililerimiz bizi kırmadı. Bine yakın çam fidanını getirdik. Şuanda da başta mezarlıklar olmak üzere mahallemizin değişik bölgelerine dikiyoruz. Birçoğunu vatandaşlarımıza dağıttık. Onlar da evlerinin çevresine ve yakınlarının mezarlarına dikti. Gelecek kuşaklarımıza ve çocuklarımıza daha yeşil bir mahalle bırakmak için çalışıyoruz. İnşallah bu fidanlar büyüdüğünde Kalealtı daha yaşanılır bir yer haline gelecek. Bugün burada genci yaşlısı herkes fidan dikiyor. Gelecek nesillerimize ağaç sevgisini aşılamak istiyoruz” dedi.
Torunu yaşındaki öğrencilerle birlikte fidan diken yaşlı mahalle sakinleri de, fidan dikmenin yaşı olmadığını hatırlattılar.
İki yıl önce Kalealtı Mahallesi’nde oluşturulan Haluk Gökalp Kılınç İlk-Ortaokulu Hatıra Ormanı’nın geçtiğimiz yıl yanan bölümüne öğrenciler ve öğretmenler tarafından yeniden fidan dikildi. Hatıra ormanındaki zarar gören kısım öğrenciler ve öğretmenlerin yardımıyla yeniden hazırlanarak yanan her fidan için yenisi dikildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER