banner651

EKP UYGULAMASI BAŞLADI

Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi Psikiyatri Bölümünde halk arasında şok tedavi olarak bilinen ELEKTRO KONVÜLSİF TERAPİ (EKT) ilk defa uygulanmaya başlandı.

EKP UYGULAMASI BAŞLADI

 

NECİP FAZIL ŞEHİR HASTANESİNDE İLK DEFA PSİKİYATRİ HASTALARINA YÖNELİK ELEKTRO KONVÜLSİF TERAPİ (EKT) UYGULAMASI BAŞLADI

Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi Psikiyatri Bölümünde halk arasında şok tedavi olarak bilinen ELEKTRO KONVÜLSİF TERAPİ (EKT)  ilk defa uygulanmaya başlandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü ve aynı zamanda Psikiyatrist olan Uzm. Dr. Ali Nuri ÖKSÜZ şunları kaydetti: “ İlimiz Necip Fazıl Şehir Hastanesi Ana Hizmet Binasında ilk defa EKT uygulamasına başlamış ve bugün ilk hastamızı almış bulunmaktayız. Halk arasında şok tedavisi olarak ta bilinen anestezi altında elektrik akımı ile kontrollü epileptik nöbet oluşturan bu uygulama psikiyatride kullanılan en etkili tedavi yöntemlerinden biridir.”

Uygulamanın psikotik özellikli depresyon, bipolar bozukluk, katatonik durumlar ve ilaç tedavisine yanıt alınamayan bazı ciddi olgularda etkili olabildğini vurgulayan İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr Ali Nuri ÖKSÜZ Uygulanan yöntemin özellikle sayılan hastalardan intihar etme riski ve çevreye zarar verme riski içeren, yememe içmemeye bağlı olarak genel tıbbı durumlarında bozulma olan, daha önce  EKT ‘ den fayda görmüş hastalarda tercih edilmekte olduğunu belirtti.

Öksüz açıklamasında ayrıca  “EKT uygulanabilmesi için en az iki psikiyatri hekiminin EKT yapılmasının uygun olduğunu belirtmesi, hasta ve yakınının uygulamaya izin vermesi gerekmektedir. Bu şekilde saydığımız ağır psikiyatri hastalarının tedavisi görece hızlı ve güvenli bir şekilde yapılabilmektedir. Bu sayede 200 ‘ e yakın hastanın çevre illere sevkine gerek kalmayacağı düşünülmektedir.” Dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2018, 03:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER