banner651

EĞİTİM-BİR-SEN ÜYELERİ KSÜ’DE DÜZENLENEN İFTAR YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Kahramanmaraş 2 Nolu Şube (Üniversite Şubesi) yönetimi tarafından Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Merkez Kafeterya ’da iftar programı düzenle

 EĞİTİM-BİR-SEN ÜYELERİ KSÜ’DE DÜZENLENEN İFTAR YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ

 EĞİTİM-BİR-SEN ÜYELERİ KSÜ’DE DÜZENLENEN İFTAR YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Kahramanmaraş 2 Nolu Şube (Üniversite Şubesi) yönetimi tarafından Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Merkez Kafeterya ’da iftar programı düzenlendi.

İftar yemeğine KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Memur Sen İl Başkanı Abdülaziz Aydın, Eğitim-Bir-Sen Üniversite Şubesi Başkanı Doç. Dr. Hasan Furkan, Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Kahramanmaraş 6. Sıra Milletvekili Adayı Habibe Öçal’ın yanı sıra sendika üyeleri ve aileleri katıldı.

Dualarla açılan iftar yemeğinin ardından Rektör Prof. Dr. Niyazi Can kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. Konuşmasına birlik ve beraberlik mesajları vererek başlayan Rektör Can, Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalıştığı dönemde tanışma imkânı bulduğu Eğitim-Bir-Sen Kurucu Genel Başkanı merhum Mehmet Akif İnan’ı rahmetle andı.

Rektör Can, “Mehmet Akif İnan gerçekten büyük bir dava adamıydı. 24 saatin 20 saatini memleketin milli, yerli ve dini değerlerle mücehhez olması için bu değerlerimizin, milletimizin bütün fertleri tarafından paylaşılması ve yaşanması için gecesini gündüzüne katan büyük bir insandı. Çok büyük bir edebiyatçı, çok büyük bir şair, çok büyük bir denemeci ve aksiyon insanıydı. Türkiye’nin meselelerini, insanımızın meselelerini kendisine dert edinen bir insandı. Dolayısıyla bugünkü birlikteliğimizi onun bu faaliyetlerinin neticesi olarak görüyorum. O açıdan bu birlikteliğimizin, bu beraberliğimizin altında büyük bir samimiyet yatıyor. Bu birlikteliğimizin temelinde milletimizin öz, yerli, milli ve dini değerleri yatıyor. Bu bakımdan böyle bir birlikteliğin içinde bulunmanızdan dolayı ne kadar kendinizi bahtiyar hissetseniz haklısınız. Cenab-ı Allah daha nice böyle samimi, içten, ihlaslı, feyizli, bereketli toplantılarımızda bizleri buluştursun. Daha nice iftarları beraber yapmayı nasip etsin.” şeklinde konuştu.

Eğitim Bir-Sen Üniversite Şube Başkanı Doç. Dr. Hasan Furkan ise konuşmasında “Eğitim Bir-Sen Üniversite Şubesi olarak geleneksel hale getirdiğimiz bu iftar sofraları birkaç yıl sekteye uğradı. Bu yıl tekrar başladı. Bu sebepten dolayı da sizlerle bir araya gelmekten haz duyuyorum. Allah’a hamd-ü senalar olsun. Katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi. Başkan Furkan, üniversitedeki çalışma barışını sağlamak uğruna yoğun gayret gösteren Rektör Prof. Dr. Niyazi Can’a teşekkürlerini sundu.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Habibe Öçal da kısa bir konuşma yaparak katılımcıları selamladı. Öçal, “Eğitim Bir-Sen benim için ayrı bir anlam taşır. Ben Eğitim-Bir-Sen’in kızıyım. Eğitim-Bir-Sen benim baba ocağım. Şu an 27. Dönem AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayıyım. Eğitim-Bir-Sen’li olmaktan onur duyuyorum, gurur duyuyorum. İyi ki böyle bir teşkilatın mensubuyum. Üyesinden yöneticisine kadar teşkilatımın bütün her bir bireyine çok çok teşekkür ediyorum.” dedi.


Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2018, 00:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER