banner651

40 BİN AİLEYE YARDIM

YARDIM FAALİYETLERİ DEVAM EDİYOR

40 BİN AİLEYE YARDIM

 Kimse Yokmu Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Mustafa Timurbanga,  Şehirde barınan Suriyeli Ailelerin dondurucu soğuklarda açıkta yaşam savaşı verdiğini belirterek,  “Kimse Yok Mu Derneği Kahramanmaraş Şubesi olarak Doğulusu Batılısı, Kürdü Türkü, Arabı Suriyelisi insan olan her insana ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

Kimse Yok Mu Derneği Kahramanmaraş Şubesi, yardım muhtaç 40 bin aileye kışlık malzeme yardımında bulunacak. Yardım faaliyetlerini aralıksız sürdüren dernek çalışanları, il genelinde son 2 ayda yardıma muhtaç Türk ve Suriyelilerden oluşan 6 bin aileye giyim ve gıda yardımında bulundu.
Şehirde barınan Suriyeli mülteci sayısının 50 bini aştığını aktaran derneğin Kahramanmaraş şube başkanı Mustafa Timurbanga, kış aylarının yardıma muhtaç insanlar için çetin geçtiğini belirtti.
Ailelerin dondurucu soğuklarda açıkta yaşam savaşı verdiğini ifade eden Timurbanga: “Kimse Yok Mu Derneği Kahramanmaraş Şubesi olarak Doğulusu Batılısı, Kürdü Türkü, Arabı Suriyelisi insan olan her insana ulaşmaya çalışıyoruz. Zenginle fakir arasında köprü vazifesi görüyoruz. Suriye’den gelen mültecilere Kahramanmaraş bağrını açtı. Ellerinden gelen yardımı göstermeye devam ediyor. Kimse Yok Mu olarak şuan 6 bin aileye yardım ediyoruz. Kış günlerinde yaklaşık 40 bin kişilik giyim yardımı yapmaya başladık. Geçtiğimiz hafta başladığımız bu programımızı devam ettiriyoruz. Genel merkezimizle birlikte ‘Gazze üşüyor’ kampanyası başlattık. 20 bin battaniye, kışlık giyim yardımı ve 750 bin liralık nakdi yardımı Gazze’ye ulaştırdık.” diye konuştu.
Dernekten yardım aldığını kaydeden Selma Kaya isimli bir vatandaş ise “Büyüklerimizden Allah razı olsun. Çocuklarımıza gıda veriyorlar, giyim veriyorlar. Hepsinden Allah razı olsun.” dedi. 
Haber: Ali EVRAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER