banner651

“DÜNYA MEDYASI, TÜRK MEDYASININ 15 TEMMUZ DURUŞUNU ÖRNEK ALMALI”

Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’ten Türk basınının değerli temsilcilerine teşekkür ziyareti

 “DÜNYA MEDYASI, TÜRK MEDYASININ 15 TEMMUZ DURUŞUNU ÖRNEK ALMALI”
 Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’ten Türk basınının değerli temsilcilerine teşekkür ziyareti

 “DÜNYA MEDYASI, TÜRK MEDYASININ 15 TEMMUZ DURUŞUNU ÖRNEK ALMALI”

Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek , NTV, CNN Türk, Habertürk, A Haber, Yeni Şafak Gazetesi ve Milliyet Gazetesi’ne 15 Temmuz günü ve sonrasında basınımızın gösterdiği duyarlılık, milli iradeye sahip çıkma çağrılarını  ve yaptıkları yayınlar dolayısıyla teşekkür ziyaretlerinde bulundu.

NTV Genel Yayın Yönetmeni Nermin Yurteri, CNN Türk TV Genel Müdürü Erdoğan Aktaş ve CNN Türk TV Haber Müdürü Ali Güven, Habertürk Gazetesi Genel Yönetmeni Selçuk Tepeli, Albayrak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Albayrak'ı makamında ziyaret eden Mahçiçek, Türk medyasının değerli temsilcilerini Kahramanmaraş’a davet etti.

15 Temmuz gecesinde halkın demokrasiye sahip çıkma çabasının takdire şayan olduğunu ifade eden Başkan Mahçiçek, “Türk insanının demokrasi için canını hiç çekinmeden vermeyi nasıl göze alabileceğini gördük. Milli birliğe tanıklık ettik. Milli birlik bilincinin toplumun her kesiminde görüş ayırt etmeksizin uyanmasında basınımızın da önemli katkıları olmuştur. Dünya basınının,  Türk basının 15 Temmuz'daki demokrasiye sahip çıkması konusundaki gayretlerini, çalışmalarını örnek alması gerektiğine inanıyorum” dedi.

Türk basınının 15 Temmuz günü gösterdiği duruş ve ülkenin her köşesinden yaptığı yayınlarla milletiyle birlikte darbeye ‘dur’ dediğine dikkati çeken Mahçiçek, şöyle konuştu:

“Türkiye'deki basının tamamı o gün, ulusal basın ve mahalli basın önderliğinde, en ücra köşedeki noktadaki muhabir arkadaşlarımızın özverili girişimleriyle, halkımızın güçlü algılarıyla paylaştığı milli iradeye sahip çıkalım mesajlarıyla, bilgiler ve görüntüler Türkiye'nin her yerinden Ankara'ya, İstanbul'a aktarıldı.


Bütün dünyaya canlı olarak Türk halkının milli iradesine kastedilmesine karşı verdiği şehitlerimizin kanıyla, canıyla mücadele ederek milli iradeye sahip çıkmakta olduğumuzun görüldüğü görüntüler gösterildi.


Onun için Türkiye'deki basın kuruluşlarımıza özellikle bu çalışmalarından dolayı teşekkürlerimizi sunmak istedik, Türk basının gayretli ve değerli temsilcileri ile görüşme imkanımız oldu. Kahramanmaraş’ın, kendilerinin vizyonunda gerek asayiş, gerek milli değerlere verdiği önem göz önüne alındığında,  önemli ve değerli bir il olduğunu lutfettiler.

Türk halkının bir daha böyle elim bir gece yaşamamasını dileyerek, milli iradeye bağlı, vatanperver Türk basınına kendileri şahsında geçmiş olsun, Allah bir daha böyle kara bir gün yaşatmasın diyerek özverilerinden dolayı teşekkürlerimizi sunduk. Kahramanmaraş olarak ilimize davetimiz oldu, biz de değerli isimleri Kahramanmaraş’ta ağırlayacağız, Onikişubat’ı ve ilimizi birlikte gezeceğiz.”

 

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2016, 01:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER