banner675

DULKADİROĞLU'NDAN YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU

Bölgesini adeta yeniden inşa eden Dulkadiroğlu Belediyesi, özellikle sosyal ve kültürel projeleriyle ön plana çıkmaya devam ediyor.

 DULKADİROĞLU'NDAN YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU
 DULKADİROĞLU'NDAN YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU


Sosyal ve kültürel projelerini sürdüren Dulkadiroğlu Belediyesi, Yahya Kemal Mahallesine yarı olimpik yüzme havuzu kazandırdı.

Bölgesini adeta yeniden inşa eden Dulkadiroğlu Belediyesi, özellikle sosyal ve kültürel projeleriyle ön plana çıkmaya devam ediyor. Kahramanmaraş'ın en büyük eksiği olan yüzme havuzu konusunda düğmeye basan Dulkadiroğlu Belediyesi, ilk projesini Yahya Kemal Mahallesi'nde hayata geçirdi. 13.5 X 25 metre standartlarında yarı olimpik ölçülerde olan yüzme havuzu, bölge halkının hizmetine sunulacağı günü bekliyor.
Her anlamda kendini yenileyen Dulkadiroğlu bölgesine kazandırılan yüzme havuzuyla bölge halkının önemli bir ihtiyacının giderilmesi hedeflenmekte. Özellikle spor tesisi ve sosyal alan bakımından Büyükşehir yasası öncesi hak ettiği hizmetlere ulaşamayan Dulkadiroğlu için Dulkadiroğlu Belediyesi çalışmalarını sürdürüyor. Yüzme havuzu projesiyle bölge halkının sosyal aktivitesine katkı sağlanırken, olimpik sporcuların da yetiştirilmesi hedeflenmekte.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Dulkadiroğlu Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen 2015 yılı 12 Şubat Kurtuluş Etkinlikleri Yüzme Yarışlarında bölgesine yarı olimpik bir yüzme havuzu sözü vermişti. Bu sözünü Yahya Kemal Mahallesi'nde yerine getiren Başkan Okay, bölgesine yeni yüzme havuzları kazandıracağının da sinyalini verdi.
Başkan Okay, bölgesine üç adet yüzme havuzu kazandırmayı hedeflediğini kaydetti. İlkini büyük ölçüde tamamladıklarını aktaran Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Dulkadiroğlu Belediyesi olarak alt yapı çalışmalarının büyük bir kısmını tamamladık. Bununla birlikte kalıcı eserler için de çalışmalar yapmaktayız. Yüzme havuzları projemiz de bu kapsamda hayata geçirilmiştir. Bölgemizdeki çocuklarımızı suyla buluşturmak için çalışma başlattık. İlk etapta bölgemize üç adet yüzme havuzu kazandırmayı planlıyoruz. Bunlardan ilkini Yahya Kemal mahallemize yaptık. Bir diğerini Karacasu mahallemize, üçüncüsü ile ilgili yer sonunu çözdüğümüz takdirde Duraklı mahallemize yapmayı planlıyoruz. Toplamda yarı olimpik üç adet yüzme havuzunu hizmete sunacağız. Şuanda bir tanesi tamamlanmış durumda. Yaz başında faaliyete başlayacak ve çocuklarımızın hizmetine sunacağız. Ayrıca çok amaçlı büyük bir yüzme havuzu projemiz de mevcut. Onunla ilgili de çalışmalarımız devam etmektedir. Buradaki amacımız olimpik bir branş olan yüzmeyi çocuklarımıza sevdirmek."

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2016, 02:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685