banner651

DULKADİROĞLU’NDAN BERTİZ’DE GÖRKEMLİ GÜREŞ FESTİVALİ

Dulkadiroğlu Belediyesi Geleneksel Bertiz Boyalı Güreş Festivali’ni yoğun bir katılımla gerçekleştirdi. Toplamda 350 sporcunun katıldığı güreş müsabakaları adeta görsel bir şölene dönüştü.

 DULKADİROĞLU’NDAN BERTİZ’DE GÖRKEMLİ GÜREŞ FESTİVALİ

 DULKADİROĞLU’NDAN BERTİZ’DE GÖRKEMLİ GÜREŞ FESTİVALİ

Dulkadiroğlu Belediyesi Geleneksel Bertiz Boyalı Güreş Festivali’ni yoğun bir katılımla gerçekleştirdi. Toplamda 350 sporcunun katıldığı güreş müsabakaları adeta görsel bir şölene dönüştü.

Dulkadiroğlu Belediyesi ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından bu yıl 19.’su düzenlenen Bertiz Boyalı Güreş Festivali Dulkadiroğlu Belediyesi’nin bölgeye kazandırdığı güreş tesisinde gerçekleştirildi.

Sosyal ve kültürel belediyecilikte fark yaratan Dulkadiroğlu Belediyesi, Dereköy güreşlerinin ardından Bertiz Boyalı Güreş Festivali’ni de yoğun bir katılımla gerçekleştirdi. Bölge halkının ilgisinin yoğun olduğu güreşlere toplamda 350 sporcu katıldı.

Güreş festivalinin açılış konuşmasını yapan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Bertiz güreşlerinin önemine değindi. Bölgenin ata sporu güreşi çok sevdiğini hatırlatan Başkan Okay, bu nedenle bu alanda bölgeye önemli yatırımlar yaptıklarını hatırlattı.

Boyalı’ya kazandırılan güreş sahasının geliştirilmesi için çaba harcayacaklarını aktaran Başkan Okay, çeşitli aksiliklerle yapılamayan güreşlerin bundan sonraki süreçte yapılacağını anlattı.

Ayrıca bölgeye bir de müjde veren Başkan Okay, yöresel ürünlerin bu tarz festivallerle tanıtılacağını anlatarak sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Sosyal belediyeciliğin gerektirdiği tüm çalışmaları yapmak i için elimizden geleni yapıyoruz. Bertiz bölgemizin ihtiyaçlarını gidermek için ekiplerimiz gece gündüz çalışıyor. Dağınık ve coğrafyası zor bir bölge olmasına rağmen Bertiz bölgemize çok önemli hizmetler kazandırdık. Özellikle ulaşım noktasında üzerimize düşenin fazlasını yapıyoruz. Bölgemize standardı yüksek yol ve ulaşımı rahatlatacak projeler kazandırmayı sürdürüyoruz. Bunun yanı sıra sosyal faaliyetlerle de bölgemizin şehir merkezindeki mahallelerden farkı olmadığını gösteriyoruz. Ata sporu güreş Bertiz bölgesinde çok seviliyor. Bunu bildiğimiz için buraya güzel bir tesis kazandırdık. Bu tesisimizi geliştirmek için de elimizden geleni yapıyoruz. Bölgemizin güreşe ve güreşçiye gösterdiği ilgi bizleri de bu alanda yatırım yapmaya teşvik ediyor. Ata sporumuz olan güreş Bertiz bölgemizde çok seviliyor. Boyalı mahallemizde bu güreşlerin merkezi haleni gelmiş bir yerdir. Bertiz bölgemizi tanıtmak için sadece güreşi değil, Bertiz’e has ürünleri de tanıtmak için çalışma yapacağız.”

Bu yıl 19’uncusu düzenlenen güreş festivaline katılan TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç’te Bertiz bölgesinin güreşe olan ilgisini hayranlıkla karşıladığını söyledi. Dulkadiroğlu Belediyesi’nin bu ilgiyi bilerek önemli bir organizasyona imza attığını aktaran Güvenç, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “ Dulkadiroğlu Belediye Bakanımız yapmış olduğu bu güzel organizasyonla tüm Bertiz’i bir araya toplamış. İnşallah bu organizasyonu daha da büyüterek devam ettiririz. Ben bu güzel organizasyona imza atan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’a teşekkür ediyorum.” TBMM İç İşleri Komisyon Başkanı Kahramanmaraş Milletvekili Sayın Celalettin Güvenç, Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Özdemir, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Dulkadiroğlu Belediye Meclis Üyelerimiz, Bertiz Eğitim Vakfı Başkanı Erdoğan Eryılmaz, Bertiz Bölgesi Eski Güreş Ağalarımız, Bekir Eryılmaz, Kadir Arı, Zeki Demirbanka, İsmail Timurbanka, Süleyman Timarcıoğlu, Fahri Yaşar, Zekeriya Yaşar, Mehmet Aslan ve çok sayıda vatandaşlarımız katılım gösterdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2017, 00:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER