banner651

DULKADİROĞLU’NDA TARİH YENİDEN CANLANIYOR

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, satın aldıkları üçüncü konağın da restorasyon çalışmalarını tamamladıklarını ve hizmete açtıklarını dile getirerek, “Dulkadiroğlu’nun tarihi yeniden canlanıyor” dedi.

DULKADİROĞLU’NDA TARİH YENİDEN CANLANIYOR

 

DULKADİROĞLU’NDA TARİH YENİDEN CANLANIYOR

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, satın aldıkları üçüncü konağın da restorasyon çalışmalarını tamamladıklarını ve hizmete açtıklarını dile getirerek, “Dulkadiroğlu’nun tarihi yeniden canlanıyor” dedi.

Kahramanmaraş’ın Turizm noktasında en zengin bölgenin Dulkadiroğlu olduğunu hatırlatan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, göreve geldikleri gün satın aldıkları dört konaktan üçünü restore ederek hizmete açtıklarını kaydetti. Bu konaklardan en büyüğü olan Üdürgücü konağını düzenledikleri törenle hizmete sunan Başkan Okay, Kahramanmaraş’ın turizm açısından en zengin bölgesinin Dulkadiroğlu olduğunu hatırlattı.
Dulkadiroğlu Belediyesi olarak bu zenginliği değerlendirmek adına önemli çalışmalara imza attıklarını aktaran Başkan Okay, açılış programında yaptığı konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Turizm potansiyeli bakımından çok zengin imkanlara sahibiz. Ancak bu imkanların çeşitli çalışmalarla ön plana çıkarılması gerekiyordu. Biz de bu noktada bazı çalışmalar yaptık. İlk iş olarak bölgemizin turizm potansiyeli yüksek olan Kurtuluş mahallesinde bir çalışma yaptık. Bu alanda üç adet konağı satın alarak restorasyonları için çalışma başlattık. İlk çalışmayı Mutfak Müzesi olarak tamamladık ve hizmete açtık. Mutfak Müzesi’ne gösterilen ilgi bizleri bu yönde çalışmaya daha fazla teşvik etti. Hemen akabinde Mutfak Müzemizin hemen yanında bulunan bir konağı daha restore ederek onu da Somut Olmayan Kültürel Değerler Müzesi olarak hizmete sunduk. Yine aynı bölgede bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Üdürgücü konağında çalışmalara başladık. Gördüğünüz gibi çok büyük bir alana sahip olan bu konağımızı restore ederek hizmete sunduk. Bu alan artık yaşayan bir tarih oldu. Burada çeşitli konularda hizmet vereceğiz. Alanımızda hem bir kurs merkezi, hem belediye irtibat bürosu, hem de eski belediye başkanlarımız ve mevcut milletvekillerimizin kullanacağı bir ofis olacak. Ayrıca bu bölgenin çocuklarının istifade etmesi bakımından içerisinde bir de Kıraathane ve kütüphane alanı da olacak.”
BİR YANDA 300 YILLIK KONAK, DİĞER YANDA 2 BİN YILLIK BİR ESER
Konak restorasyonunun en önemli özelliğinin de Üdürgücü konağının Kahramanmaraş’ın en eski konaklarından biri olması olduğunu aktaran Başkan Okay, konuyla ilgili sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu konağımız şehrimizin en eski konaklarından bir tanesidir. Yaklaşık 300 yıllık olduğu tahmin edilen bu konağımızın bahçesinde bir de genç Roma dönemine ait kalıntılar bulundu. Biz bu alanı da muhafaza ederek buraya ayrı bir değer kattık.”
BÖLGEYE TURİZM YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK
Açılış programında bir selamlama konuşması yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, bölgenin turizm potansiyelinden bahsederek bu alanda yatırımların devam edeceği müjdesini verdi. Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’a ve ekibine teşekkür eden Başkan Erkoç, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Turizm açısından bu bölge çok zengin ve potansiyeli yüksek durumda. Biz de bu durumu göz önünde bulundurarak bu alana özel çalışmalar yapıyoruz. Açılışını yaptığımız bu konağın hemen karşısındaki Aslanbey konağını restore etmeye hazırlanıyoruz. İşlemleri tamamlanmak üzere olan konağın çalışmalarına kısa sürede başlayacağız. Yine bu alanda butik otel statüsü taşıyacak yeni konakların restorasyonu için de çalışma yapıyoruz.”
İNSANLARLA BİRLİKTE TARİHİ DE YAŞATMALIYIZ
 Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal’da kısa bir selamlama konuşması yaptı. Öçal, tarihi değerlere verilen öneme değinerek şunları söyledi: “Kahramanmaraş’ımızın bu güzelliklerinin belediyelerimiz tarafından ön plana çıkarılması son derece önemli. Ben bu çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”
GELECEĞİMİZİ İHYA EDERKEN TARİHİMİZİ DE KORUYORUZ
TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, Kahramanmaraş’ın turizm potansiyelinin bu çalışmalarla ortaya çıktığını söyledi. Güvenç, yapılan restorasyon çalışmalarını önemsediklerini dile getirerek şunları kaydetti: “Dulkadiroğlu Belediyemiz bölgesine çok güzel bir eser kazandırmış. Başkan beyinde anlattığı üzere bu alan yaşayan bir tarih haline gelmiş. İçerisinde çok çeşitli faaliyetlerin de yer alacağı bu güzel eserin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”
üdürgücü konağının açılışına; Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu, Dulkadiroğlu İlçe Kaymakamı Kadir Okatan, Prof Metin SöDulkadiroğlu Belediyemiz bölgesine çok güzel bir eser kazandırmış. Başkan beyinde anlattığı üzere bu alan yaşayan bir tarih haline gelmiş. İçerisinde çok çeşitli faaliyetlerin de yer alacağı bu güzel eserin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”
üdürgücü konağının açılışına; Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu, Dulkadiroğlu İlçe Kaymakamı Kadir Okatan, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Tarihi Kentler Birliği Üyeleri, Ak Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur, Ak Parti Dulkadiroğlu Kadın Kolları Başkanı Asuman Yavuz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Dulkadiroğlu Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2018, 02:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER