banner651

DÖRT YILDA “48 BİN KIRTASİYE SETİ VE OKUL ÇANTASI”

Onikişubat Belediyesi, Onikişubat geneli okullarda 1.sınıfa yeni başlayan öğrencilere, çanta ve kırtasiye yardımında bulundu. Molla Gürani ve Sezai Karakoç İlkokulları’nda yapılan açılış programının ardından öğrencilere çanta içerisinde kırtasiye malzemeleri verildi.

DÖRT YILDA “48 BİN KIRTASİYE SETİ VE OKUL ÇANTASI”

  “EN BÜYÜK SERMAYEMİZ ÇOCUKLARIMIZ”

DÖRT YILDA “48 BİN KIRTASİYE SETİ VE OKUL ÇANTASI” ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

 Onikişubat Belediyesi, Onikişubat geneli okullarda 1.sınıfa yeni başlayan öğrencilere, çanta ve kırtasiye yardımında bulundu. Molla Gürani ve Sezai Karakoç İlkokulları’nda yapılan açılış programının ardından öğrencilere çanta içerisinde kırtasiye malzemeleri verildi. 
 Öğrencilerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Onikişubat Belediyesi, 2017-2018 eğitim öğretim yılı ile birlikte toplam 4 yılda öğrencilerin eğitimine katkı sağlayarak, 48 Bin adet kırtasiye seti ve okul çantası dağıttı.

  Eğitim-öğretimin ikinci gününde Barboros ve Ayşe Gümüşer İlkokulları’nda düzenlenecek olan programlar, bugün Molla Gürani ve Sezai Karakoç İlkokulu'nda gerçekleştirildi. Programa, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Çek, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet AkküncüOnikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Ak Parti Onikişubat Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda öğrenci, öğretmen ve veli katıldı. 

  Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, çam sakızı çoban armağanı diye adlandırdığı kırtasiye paketlerini az da olsa öğrencilere katkıda bulunduğunu bildirirken, bu organizasyon vasıtasıyla eğitime bir nebze de olsa katkı sunabilmenin sevincini yaşadıklarını belirtti.

Başkan Hanefi Mahçiçek, kırtasiye paketlerini öğrencilere kendi elleri ile takdim ederken onlardan çok çalışıp ülkesine yararlı bireyler olmalarını istedi ve şöyle devam etti: “ Bu çocuklar bizim sermayemiz, başka sermayemiz yok. Bu sermayeye sahip çıkarsak, bunları iyi muhafaza edersek, bu çocuklar gelecekte ülkeyi yönetecek, onlar sayesinde bu ülke bizlerden çok daha iyi yönetilecektir” dedi. Ailelerin, çocuklarının çevresi ve arkadaşlıkları konusunda daha dikkatli olması gerektiği uyarısında bulunan Başkan Mahçiçek, “Bizlerde, sizlerin çocuklarının daha iyi yetişmesi için bütün gayretimizle çalışacağız. Bizim maddi durumumuz iyi değil çocuklarımızı okutamayız demeyeceğiz, kız erkek ayrımı yapmayacağız, okutacağız” sözleriyle yeni eğitim-öğretim yılının tüm eğitim camiasına, öğrencilere ve ailelerine hayırlı olması temennisinde bulundu.

  Onikişubat Kaymakamı Mustafa Çek, “Çocuklarımızı gençlerimizi iyi yetiştirmemiz lazım. Hem ailede ahlaki, milli, manevi değerler olarak iyi bir eğitim vermemiz, geliştirmemiz hem de okulda bilgi dağarcığı açısından bilgi ve teknolojiye kavuşturmamız lazım. Eğitim-öğretim yılı, çocuklarımızın ve gençlerimizin başta kendilerine ve ailelerine olmak üzere ülkelerine ve tüm insanlığa faydalı birer birey olmalarını gerektirecek şekilde faydalı ve hayırlı geçer” ifadelerine yer verirken Başkan Mahçiçek’e teşekkür ederek, öğrencilere başarılar diledi.

  Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Biz Kahramanmaraş ili olarak 18 Eylül tarihi itibariyle yaklaşık üç buçuk milyon kitabımızı öğrencilerimizle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Onikişubat Belediyesi’nin de, üç yıldan beri “Kitaplar Devletten, Çanta ve Kırtasiye Onikişubat Belediyesi’nden” diye başladığı yolculuğa hep birlikte devam ediyoruz” dedi. Eğitim anlamında sundukları her projeye destek olup, içerisinde yer aldığı için çalışmalarından dolayı Başkan Hanefi Mahçiçek’e teşekkürlerini arz etti.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2017, 00:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER